Élet-Stílus

Oda az Újpest hazai veretlensége

A Paks 3-2-re győzött Újpesten a labdarúgó Monicomp Liga 12. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, véget vetve a lilák hazai veretlenségének.

Korántsem kezdett megilletődötten a Szusza Ferenc Stadionban a paksi alakulat: a vendégjátékosok nem játszottak alárendelt szerepet, sőt, helyzeteket alakítottak ki. Az Újpest támadójátékából hiányzott az átütőerő, ezzel szemben Kis Károly együttese Éger fejesével megszerezte a vezetést, majd Böde találatával megduplázta előnyét. A hazaiak Tisza révén a szünet előtt szépítettek, így ismét nyílttá vált a találkozó.

Mészöly Géza két támadó felfogású játékost is behozott a második félidőre, ennek eredményeképpen Böőr már a 49. percben egyenlített. A lila-fehéreket felhozta a gól, mégis a vendégek szereztek ismét vezetést, Bartha jóvoltából. A hajrában az Újpest nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, de a paksiak rendkívül szervezetten védekeztek, így az eredmény már nem változott.

Monicomp Liga, 12. forduló:

Újpest-Paks 2-3 (1-2)
Szusza Ferenc Stadion, 2849 néző. Vezette: Garcia
Gól: Tisza (44.), Böőr (49.), illetve Éger (16.), Böde (32.), Bartha (60.)
Újpest: Balajcza – Szokol, Kiss Z., Vermes, Pollák – Simek (Barczi, 72.), Egerszegi, Matos (Rajczi, 46.), Mitrovic, Simon K. (Böőr, 46.) – Tisza
Paks: Csernyánszki – Heffler, Éger, Szabó J., Csehi – Bartha, Sifter, Böde, Sipeki (Kiss T., 53.), Vayer (Báló, 92.) – Montvai (Magasföldi, 77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik