Élet-Stílus

Grafikusok a veszélyeztetett állatokért

Földünk veszélyeztetett állatfajainak védelmére hívja fel a figyelmet a Designboom és a Tokyo Designers Week 2010 által közösen kiírt pályázat.

Több mint 2000 grafikus résztvevő közül a shortlistre bekerültek közül mutatunk be most három izgalmas munkát.

A kínai Chao Yang „Ne hagyd, hogy papírkivágó maradjon belőlük!” (Please Do Not Let Them Stay int he Paper-Cutting!) című poszter sorozata a monokróm grafikát színes fotóval ötvözi, így jeleníti meg az eltűnőfélben levő vadállatok helyzetét, és egyben rámutat, hogy ha nem teszünk valamit, hamarosan csak papíron találkozhatunk velük.

„Spórolj a papírral, óvd az állatokat!” (Save Paper, Save Animals) – ez Nigel Tan mottója, aki grafikáiban és újrahasznosított papírtáskáiban ötvözi a fákat és az állatokat, a hangsúlyt arra fektetve, hogy a fakitermeléssel veszélyeztetett fajok élőhelye szűnik meg.

„A természet nem így alkotta” (Not as Nature Intended). Ronald Pari az orvvadászat és a műtárgy kereskedelem vonalán jutott el emblematikus alkotásához. A grafika egy megfaragott agyarú ázsiai elefántot mutat. A poszter alsó részén számos veszélyeztetett állat nevét tűntette fel az alkotó az egykori és a jelenlegi egyedszámmal, csak hogy a riasztó tényekről is tudomást szerezzünk.

AJÁNLOTT LINKEK:

Please Do Not Let Them Stay in the Paper-Cutting
A Tokyo Designers Week 2010 weboldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik