Élet-Stílus

Euroliga: egy csoportban a Vasas és a Szeged

Ugyanabba a csoportba került a Vasas és a Szeged férfi vízilabdacsapata az Euroliga főtáblájának vasárnapi, rijekai sorsolásán.

A balszerencsés sorsolást tetézte, hogy a két magyar gárda roppant erős külföldi riválisokat is kapott négyesében: az egyformán montenegrói Jadran Herceg Novit és a múlt évi Euroliga-győztes, az ötkarikás aranyérmes magyar centert, Steinmetz Ádámot is foglalkoztató Primorac Kotort. A sorsolás tükrében nagyon nehéz feladatnak ígérkezik a legjobb nyolc közé kerülést jelentő első vagy második hely elérése.

Az Euroliga főtáblás mezőnyének harmadik magyar résztvevője, az Eger sem örülhet, hiszen az ő kvartettjébe sorsolták a végső győzelemre is esélyes horvát Jug Dubrovnikot, az új idényre az olimpiai bajnok Varga fivérekkel, Dániellel és Dénessel megerősödött, szintén horvát Primorje Rijekát, továbbá a spanyol CNA Barcelonetát.

A csoportokon belül körmérkőzéseket játszanak a csapatok, vagyis hat meccs alapján születik meg a végső sorrend. A továbbjutókat négy párba sorsolják, s oda-visszavágós alapon dől el, mely négy együttes szerepelhet majd a négycsapatos döntőben, az úgynevezett Final Fourban.

A második számú európai vízilabda-sorozat, a LEN Kupa egyenes kieséses nyolcaddöntőjében a Ferencváros a címvédő montenegrói Cattaróval, a Honvéd pedig könnyebbnek tetsző szlovák riválissal, a Kassával került össze. Itt az első mérkőzéseket a november 13-14-i hétvégén játsszák, a visszavágók időpontja december 18-19.

vízilabda

Az Euroliga-főtábla csoportbeosztása:
A-csoport:
Jadran Herceg Novi (montenegrói)
Vasas
Szeged
Primorac Kotor (montenegrói)

B-csoport:
Pro Recco (olasz)
Szpartak Volgograd (orosz)
Budva (montenegrói)
Vojvodina (szerb)

C-csoport:
Partizan Belgrád (szerb)
Olympiakosz Pireusz (görög)
Mladost Zágráb (horvát)
CN Barcelona (spanyol)

D-csoport:
Jug Dubrovnik (horvát)
CNA Barcelona (spanyol)
Primorje Rijeka (horvát)
Eger

A LEN Kupa nyolcaddöntőjének párosításai:
Ferencváros – Cattaro (montenegrói)
Honvéd – Kassa (szlovákiai)
Galatasaray (török)-Savona (olasz)
Florentia (olasz)-Nagyvárad (romániai)
Spandau 04 (német)-Brescia (olasz)
Marseille (francia)-Posillipo (olasz)
Vuliagmeni (görög)-Panioniosz (görög)
Kazany (orosz)-Koper (szlovén)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik