Élet-Stílus

Ronaldinho ismét válogatott

Ronaldinho 18 hónap után éppen az ősi rivális Argentína elleni meccsen térhet vissza a brazil labdarúgó-válogatottba.

Az AC Milan karmestere is tagja az argentinok elleni barátságos mérkőzésre készülő brazil keretnek. A szövetségi kapitányként hibátlan mérleggel bíró Mano Menezes azzal indokolta a meghívását, hogy Ronaldinho éppen abban jelenthet pluszt a csapatnak, amelyben fejlődnie kell. Ezzel kapcsolatban további részleteket azonban nem mondott.

A 30 éves, korábban aranylabdával jutalmazott futballista legutóbb 2009 áprilisában, a Peru elleni vb-selejtezőn szerepelt utoljára a nemzeti csapatban, amely nélküle szerepelt a dél-afrikai vb-n is, miután a korábbi szakvezető, Dunga nem számított a szolgálataira.

Menezes a 84-szeres válogatott Ronaldinho mellett a fiatal tehetséget, az augusztusi, Egyesült Államok elleni barátságos mérkőzésen góllal debütáló Neymart is reaktiválta. A 18 éves csatár az Irán és az Ukrajna elleni válogatott meccsen nem szerepelt, miután klubja, a Santos csapattársai és edzője megsértéséért „felfüggesztette” őt.

A brazil válogatott november 17-én, Dohában csap össze az ősi rivális Argentínával.

A brazil keret

Jefferson (Botafogo), Neto (Atletico Paranaense), Victor (Gremio) – kapusok; Adriano (Barcelona), Alex (Chelsea), Andre Santos (Fenerbahce), Daniel Alves (Barcelona), David Luíz (Benfica), Rafael da Silva (Manchester United), Rever (Atletico Mineiro), Thiago Silva (AC Milan) – védők; Douglas (Gremio), Elias (Corinthians), Jucilei (Corinthians), Lucas Leiva (Liverpool), Philippe Coutinho (Inter), Ramíres (Chelsea), Ronaldinho (AC Milan), Sandro (Tottenham) – középpályások; André (Dinamo Kijev), Neymar (Santos), Alexandre Pato (AC Milan), Robinho (AC Milan) – csatárok.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik