Élet-Stílus

Három perc alatt két magyar gól

A 19 éven aluli magyar labdarúgó-válogatott két gyors góllal legyőzte a lengyeleket, ezzel az első helyen jutott tovább az Eb-selejtezőcsoportjából.

A magyar válogatott – amely korábban 1-0-ra kikapott Moldovától, majd Finnországot ugyanilyen arányban verte – villámrajtot vett a lengyelek elleni mérkőzésen, Tatbányán.

Kovács István már a 32. másodpercben betalált, egy szabadrúgás után röviden kifejelt labdát 10 méterről lőtt a bal alsó sarokba, majd hamarosan ismét gólt ünnepelhettek a magyar fiatalok. Alig három perc elteltével Ponczók szabadrúgásból, 17 méterről volt eredményes: a lengyel kapus is csak nézte, ahogy a labda a bal alsó sarokban landolt.

A folytatásban a magyar válogatott – amely az 54. perctől kezdve emberelőnyben játszott – magabiztosan őrizte az előnyét, sőt, akár növelhette is volna a különbséget, míg átellenben Ambrusicsnak tulajdonképpen egyetlen védeni valója akadt a meccsen.

Győzelmének köszönhetően Szepessy László szövetségi edző együttese csoportelsőként jutott tovább az úgynevezett elitkörbe, de továbbléptek a lengyelek is, köszönhetően annak, hogy Finnország szombaton négygólos különbséggel, 6-2-re legyőzte Moldovát.

U19-es Eb-selejtező, 3. forduló:
Magyarország-Lengyelország 2-0
Finnország-Moldova 6-2

Korábbi eredmények
2. forduló:
Magyarország-Finnország 1-0
Moldova-Lengyelország 0-0

1. forduló:
Magyarország-Moldova 0-1
Lengyelország-Finnország 2-0

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 6 pont
2. Lengyelország 4 (2-2)
3. Moldova 4 (3-6)
4. Finnország 3

Fotó: mlsz.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik