Élet-Stílus

Felhőtlen szombatunk lesz

Napközben száraz idő várható, a köd és a pára feloszlik, északnyugaton a déli-délkeleti szél megélénkül.

Bár a reggeli órákban párás a levegő és néhol köd is előfordul, ez még a délelőtti órákban megszűnik. Napközben nagyrészt felhőtlen, száraz idő várható, főleg északnyugaton megerősödő déli, délkeleti széllel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul, délnyugaton, nyugaton lesz a legmelegebb. Késő estére többnyire 1 és 6 fok közé, a szeles Nyugat-Dunántúlon csupán 8, 10 fokig hűl a levegő.
Felhőtlen szombatunk lesz 1Időjárásunkat továbbra is anticiklon befolyásolja, amely lassan kelet felé helyeződik, ezért erősödő déli áramlással, elsősorban a magasabb légrétegekbe meleg légtömeg áramlik, de a talaj közelében is kissé melegszik a levegő. Front nem lesz felettünk, de a magasban melegedés zajlik. Emiatt előfordulhat fejfájás, vérnyomásingadozás.

Míg a hét végén folytatódik a túlnyomóan derült, száraz idő, hétfőtől nyugat felől egyre nagyobb területen növekszik meg előbb a fátyol-, majd a gomolyfelhőzet. Csapadékra keddig csak a Dunántúlon, annak is elsősorban a nyugati tájain kell számítani. Az időszak legvégén várhatóan hidegfront vonul át, akkor több helyen fordulhat elő eső, zápor. Éjszakánként főként keleten alakulhatnak ki pára- és ködfoltok, de ezek délelőtt mindenütt feloszlanak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben általában -2, +5, az időszak második felében 2, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 17 fok között valószínű.

Az időjárásról bővebben itt olvashatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik