Élet-Stílus

Nyert a Debrecen, meglepetés Fehérváron

A címvédő Debrecen 3-1-re legyőzte a Kaposvárt, míg a Videoton meglepő vereséget szenvedett a vendég Honvédtól a labdarúgó NB I-ben.

A címvédő Debrecen Bódi góljával szerezte meg a vezetést, a fiatal játékos saját kipattanóját vágta a hálóba, de erre a gólra még volt válasza a Kaposvárnak. Oláh startolt rá egy előreívelt labdára, amelyet 10 méterről lőtt a hazaiak kapujába.

A második félidőben a visszafogottan, de így is enyhe fölényben futballozó DVSC Czvitkovics szabadrúgásgóljaival döntötte el a pontok sorsát. A válogatott futballista előbb a jobb oldalról, éles szögből lőtte középre a labdát, amelyet Kovács kapus ütött a léc alá! Óriási potyagól volt. Czvitkovics másodszor 26 méterről lőtt a jobb alsó sarokba.

Az Európa Ligában érdekelt Loki győzelmének köszönhetően a második helyre jött fel a tabellán, ugyanakkor a szombaton játszó Zalaegerszeg és Ferencváros is megelőzheti.

A listavezető, legutóbbi hat meccsén győztes Videoton nagy meglepetésre hazai pályán kikapott a Honvédtól. A székesfehérváriak jelentős fölényben játszottak, lényegesen többet támadtak, de képtelenek voltak fogást találni a kispestiek szervezett védelmén.

A második félidő elején aztán Danilo, a vendégek brazil labdarúgója két kontra nyomán hat perc alatt kétszer is betalált. A folytatásban semmit sem változott a játék képe: a Videoton próbálkozott, a Honvéd védekezett – méghozzá kiválóan, így 2-0-ra győzött.

A korábban a Fradit, a Debrecent és a Zalaegerszeget is legyőző Honvéd újabb nagy skalpot szerzett, s az ötödik helyen áll. A Videoton előnye jelenleg öt pont a tabella élén

Jövő héten ismét Európa Liga, ismét Story TV

A csoportjában pont nélkül álló Debrecen az Európa Liga 4. fordulójában, csütörtökön a PSV vendége lesz. A 21:05-kor kezdődő találkozót a Story TV közvetíti élőben.

.
NB I, 12. forduló:
DVSC-TEVA – Kaposvári Rákóczi 3-1 (1-1)
Gól: Bódi (36.), Czvitkovics (71., 75.), illetve Oláh (43.)
DVSC: Malinauskas – Nagy Z., Mijadinoszki, Simac, Fodor – Czvitkovics, Bódi (Dombi, 57.), Varga, Szakály – Coulibaly (Szilágyi, 67.), Yannick (Kiss Z., 76.)
Kaposvár: Kovács Z. – Grúz, Okuka, Zsók, Kovácsevics – Kulcsár (Godslove, 77.), Pedro, Oláh, Hegedűs, Jawad (Balázs, 69.) – Peric

Videoton FC-Budapest Honvéd 0-2 (0-0)
Gól: Danilo (52., 58.)
Videoton: Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Andic – Gosztonyi (Sándor, 60.), Farkas B., Elek, Polonkai (Djordjic, 68.) – Nikolic (Mutumba, 60.), Alves
Honvéd: Kemenes – Hajdú, Debreceni, Moreira, Botis – Rouani (Bajner, 83.), Coira (Horváth A., 66.), Abass (Rufino, 90.), Takács Á. – Danilo, Bojtor

Szombat:
Ferencváros-Szolnoki MÁV, 15:00
MTK Budapest-ZTE FC, 17:00
Vasas-Szombathelyi Haladás, 17:00
BFC Siófok-Lombard Pápa, 17:00
Győri ETO FC – Kecskeméti TE-ERECO, 17:30

Vasárnap:
Újpest FC-Paksi FC, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik