Élet-Stílus

Gyementyjeva visszavonul

Az orosz Jelena Gyementyjeva bejelentette a visszavonulását a Dohában zajló WTA-világbajnokságon.

A dohai WTA-világbajnokság Bordó csoportjában az olasz Francesca Schiavone és az orosz Jelena Gyementyjeva tét nélküli meccsen csapott össze, miután már korábban kiderült, hogy egyikük sem juthat a négy közé. Schiavone két szettben verte a szőke oroszt, akinek ez volt az utolsó mérkőzése, ugyanis bejelentette a visszavonulását.

„Érzelmekkel teli pillanat ez a számomra: nehéz azt mondani, hogy viszlát, hogy ennyi volt… Minden nagyon fog hiányozni” – mondta 29. életévét október 15-én betöltő Gyementyjeva, aki búcsúbeszédében szinte mindenkinek köszönetet mondott, még az ellenfeleinek is, majd az őt mindenben támogató édesanyja teniszkarrierjében játszott fontos szerepét külön kiemelte. „Szeretlek, anyu” – zárta beszédét Gyementyjeva.

A Moszkvában született teniszező – akinek 575 győzelem és 271 vereség a mérlege – 16 tornát nyert meg 12 éves pályafutása során és pontosan 14 117 437 dollárt keresett. A világranglistán a harmadik hely volt a legjobbja, 2009 áprilisában.

A 2008-as pekingi ötkarikás játékokon egyesben aranyérmet szerzett, míg Grand Slam-tornán kétszer volt finalista: a 2004-es Roland Garroson és US Openen.

Vera Zvonarjova 6:4, 7:5-re nyert a belga Kim Clijsters ellen, így játszmavesztés nélkül diadalmaskodott a Fehér csoportban. Zvonarjova a biztos év végi világelső dán Caroline Wozniackival, míg Clijsters az ausztrál Samatha Stosurral találkozik majd az elődöntőben.

Tennis Classic a Papp László Sportarénában

A szombati műsor 15 órakor kezdődik egy vegyes páros mérkőzéssel: Mansour Bahrami és Temesvári Andrea játszik a Szávay Ágnes, Fucsovics Márton duóval. Ezt követően lesz a Mats Wilander-Ivan Lendl ütközet, majd a Tomas Berdych-Robin Söderling összecsapás, végül pedig a Wilander, Lendl-Fucsovics, Bahrami meccs.


WTA-vb, Doha
Bordó csoport:
Schiavone (olasz, 4.)-Gyementyjeva (orosz, 7.) 6:4, 6:2

A csoport végeredménye:
1. Stosur (ausztrál, 5.) 2 győzelem/1 vereség
2. Wozniacki (dán, 1.) 2/1
3. Schiavone 1/2
4. Gyementyjeva 1/2

Fehér csoport:
Zvonarjova (orosz, 2.)-Clijsters (belga, 3.) 6:4, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik