Élet-Stílus

Dubaiba csábítják a Manchester United veteránjait

Dubaiba csábítják a Manchester United veterán trióját: Ryan Giggst, Gary Neville-t, valamint Paul Scholest.

Mindhárom játékos szerződése a jövő nyáron jár le a Unitenél, és meglehet, hogy a karrierjük befejezése helyett a könnyű pénzkereset lehetőségét választják, ahogy teszi azt Dubaiban az olaszok világbajnok és aranylabdás labdarúgója, Fabio Cannavaro.

Klubja, az al-Ahli – más emirátusokbeli csapatok mellett – szívesen látná a manchesteri veteránokat, a 36 éves Giggset, és a 35 éves Scholest és Neville-t. A mesés, heti 200 ezer fontos fizetés mellett vonzó lehet a számukra, hogy az al-Ahli kispadján, az angol Premier League-ből jól ismert, korábban az Aston Villát is trenírozó David O’Leary ül. Ráadásul Neville-nek üzleti érdekeltsége van Dubaiban, míg Giggs a nyáron ott pihent.

„Giggs legenda a Unitednél, és mindig fontos tagja a csapatnak, de Scholeshoz és Neville-hez hasonlóan örökké mégsem futballozhat. Ő mindig visszautasította az iránta érdeklődő klubokat, de a mostani ajánlat szimpatikus lehet a számára, hiszen a karrierje legvégén rengeteg pénzt kereshet. Ugyanúgy igaz ez Scholesra és Neville-re is” – idézte a The Sun című brit bulvár lap az egyik, nevét elhallható manchesteri bennfentest.

Giggs, Neville és Scholes ős-manchesterinek, egyben a klubhűség mintapéldányának számít; hárman együtt több mint kétezer meccset játszottak, s megannyi sikert arattak a Uniteddel. A walesi Giggs rekorder azzal, hogy 847 találkozón viselte a „vörös ördögök” szerelését, míg Neville éppen vasárnap, a Stoke City elleni bajnoki fellépésen jubilálhat: amennyiben pályára lép, úgy a 600. mérkőzésén szerepel majd a Manchester Unitedben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik