Élet-Stílus

Török Dániel Eb-címért verekszik

Török Dániel, az egyik legismertebb magyar harcművész szombat este az IKBO szervezet Európa-bajnoki címéért küzd meg Budapesten.

A földharcot is megengedő úgynevezett kevert harcművészet, az MMA szabályai szerint zajló összecsapáson eredetileg a török Gökhan Akkus lett volna az ellenfele, a szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint azonban riválisa – immáron harmadszor – lemondta a mérkőzést.

A szervezők hamar gondoskodtak a pótlásáról, és sikerült megegyezniük egy másik, friss Európa-bajnokkal, a szintén török nemzetiségű Murat Gezericivel. Török Dániel, ismerve új ellenfele kvalitásait, amondó, hogy cseppet sem lesz könnyebb dolga a várhatóan este 9 óra körül sorra kerülő ütközetben.

A viadalon, amelynek a Sportmax Hegyvidék Sportcsarnok ad otthont, a címmeccs mellett ugyancsak MMA-rendszerben bonyolítják le azt a nyolcas tornát, amelyen hazai kiválóságok – Polgár Ádám, Dolog György, Zahari Vince, Káluc Martin, Jónás Attila, Besztercei Móric, Soltész László, Szulcsányi Gábor – mérik össze tudásukat.

A programban K-1-es csaták is helyet kaptak, s ringbe száll több neves külföldi harcos, így a világbajnok Alex Vogel, az Európa-bajnok Tayfun Karci és Victor Harder.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik