Élet-Stílus

Kádárt megtáncoltatták

Az angol ligakupában, valamint az olasz és a spanyol kupasorozatban is érvényesült a nagyok fölénye; az Arsenal, a Lazio valamint a megnyugtató előnyt szerző Valencia és Sevilla is a következő körre készülhet, ahogy Feczesin és Vass klubja, a Brescia is. Franciaországban derbit vesztett az Olympique Lyon.

Az Arsenal sima diadalt aratott a Newcastle otthonában, a londoniak négygólos diadalát beárnyékolta ugyanakkor a második találat: Theo Walcott előbb ugyanis alaposan becsapta az első félidő végén egy öngólt is vétő Krult, ám az akcióban szintén szerepet vállaló, s Williamson közbeavatkozását gátló Bendtner lesen állt.

Az Arsenal örömfutballja többek között a magyar Kádár Tamás kontójára történt, a fiatal hátvéd nem bírt Walcottal, aki a mérkőzés hajrájában állította be a 4-0-s végeredményt.

Newcastle-Arsenal – összefoglaló:


A lyoni Gerland stadionban sokáig úgy tűnt, a bajnokságban szenvedő, ellenben a BL-ben remeklő Olympique javít mérlegén, hisz Jimmy Briand találatával a mérkőzés hajrájáig vezetett. A két francia nagyság a kapufák terén megosztozott (Ceara illetve Pjanic is lőtt egyet-egyet), ám a lyoniak egykori játékosai tettek azért, hogy Claude Puel fölött még inkább lengedezzen Damoklész kardja.

Előbb a nyáron lepasszol Mathieu Bodmer egyenlített, majd a második félidőben ellenfele fölé kerekedő Paris SG a hosszabbításban a maga javára fordította a mérkőzést: a csereként beálló, s a Lyon együttesénél nevelkedett Ludovic Giuly a párizsiak javára döntött. A találkozót követően Jean-Michel Aulas a France Footballnak leszögezte, hogy ragaszkodik Puelhez, ám a csapat bukdácsolása előbb-utóbb a szakember „fejébe” kerülhet.

Lyon-PSG – összefoglaló:


Spanyolországban és Olaszországban az esélyesek könnyed ujjgyakorlatnak fogták fel a kupanapot. A Serie A-t vezető Lazio sima 3-0-val küldte haza a Portogruarót, az Udinese hasonlóan bánt el a szebb napokat is látott Padovával. A Brescia is nyert – a lombardok „B-csapattal” fogadták a Cittadellát (Feczesin is szerepet kapott, s a 7. percben majdnem gólpasszal ajándékozta meg Diamantit), s végül 1-0-ra nyertek. A hajrában a bajnokságban is többet játszók következtek, a második félidő 26. percében Vass Ádám is beállt.

Brescia-Cittadella – összefoglaló:


Anglia, Ligakupa:
Aston Villa-Burnley 2-1 – h.u.
Newcastle-Arsenal 0-4
West Ham-Stoke City 3-1 –h.u.

Franciaország, Ligakupa:
Lyon-Paris SG 1-2 (1-0, 1-1) – h.u.
Gerland stadion, 26 587 néző. Vezette: Buquet
Gól: Briand (39.), illetve Bodmer (86.), Giuly (101.)
Lyon: Vercoutre – Gassama, Diakhaté, Lovren, Källström – Grenier (Gourcuff, 84.), Gonalons (Lisandro, 98.), Pjanic – Briand (Bastos, 67.), Gomis, Pied
Paris SG: Coupet – Jallet, Camara, Armand, Ceara – Sessegnon, Chantôme (Giuly, 78.), Bodmer (Erdin, 95.), Clément – Hoarau, Luyindula (Makonda, 118.)
Guingamp-Marseille 0-1
Lille-Caen 4-1
Auxerre-Bastia 4-0

Olasz-kupa:
Frosinone-Reggina 2-4 – h.u.
Udinese-Padova 4-0
Vicenza-Ascoli 1-0
Atalanta-Livorno 0-1
Cesena -Novara 1-3 – h.u.
Bologna-Modena 3-2
Brescia-Cittadella 1-0
Cagliari-Piacenza 3-0
Crotone-Albinoleffe 0-1
Catania-Varese 4-3 – h.u.
Lecce-Siena 3-2
Lazio-Portogruaro 3-0

Spanyolország, Király-kupa:
Logrones-Valencia 0-3
Real Union-Sevilla 0-4
Cordoba-Santander 2-0
Hercules-Malaga 0-0
Mallorca-Gijon 3-1
Poli Ejido-Villarreal 1-1
Portugalete-Getafe 1-1
Valladolid-Espanyol 0-2
Xerez-Levante 2-3
Betis-Zaragoza 0-1
Universidad-Atlético Madrid 0-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik