Élet-Stílus

A Real megbotlott a Spanyol Kupában

A Real Madrid jókora meglepetésre nem bírt a harmadik vonalban szereplő ellenfelével a Spanyol Kupában.

Egy kapufát (Granero) és egy ziccert (Pedro León közelről a kapusba lőtt) leszámítva a Real Madrid gyengén futballozott a harmadosztályú Real Murcia otthonában, ennek következtében nem is tudott nyerni, gól nélküli döntetlennel pedig kissé nevetségessé vált Spanyolországban. (Főleg azért, mert bizony nem a B csapatával játszott, elvégre Sergio Ramos, Khedira, Cristiano Ronaldo, De María, Benzema és Higuaín is pályán volt).

Arrafelé a tavalyi kieséssel hozzák párhuzamba a mostani kisiklást. Ugyanis egy évvel ezelőtt ugyancsak egy kiscsapat, a Murciánál is kisebb Alcorcón búcsúztatta a királyi klubot a legjobb 32 között. Persze még nem kell temetni a Realt – hiszen hátra van a madridi visszavágó -, José Mourinho vezetőedző sem teszi, sőt, ő elégedett az övével…

„A csapat nagyon komolyan vette a mérkőzést, nyerni akart. Én csak azokat kritizálom, akik nem küzdenek maximálisan, márpedig most nem erről volt szó. Elégedett vagyok a játékosaimmal, még ha az elért eredmény miatt nem is vagyok boldog, hiszen mi mindig a győzelemért lépünk pályára” – fogalmazott a találkozót követően a portugál szakvezető.

A Barcelona ugyancsak harmadosztályú ellenfele, a Ceuta is kitett magáért, de ez nem akadályozta meg a katalán egyletet abban, hogy idegenben, sima meccsen kétgólos előnyt szerezzen. A Barcelona a Pinto – Adriano, Maxwell, Fontás, Bartra – Mascherano, Keita, Thiago – Jeffren, Pedro, Bojan összeállításban (csereként Jonathan, valamint Nolito is beszállt) 25. perc alatt elöntötte a kedd esti találkozót, egyben gyaníthatóan a továbbjutást is. Maxwell és Pedro is éles szögből talált be egy-egy formás akció végén.

Spanyol Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzések:
Real Murcia (III.)-Real Madrid 0-0
AD Ceuta (III.)-FC Barcelona 0-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik