Élet-Stílus

Egyesélyes lesz az elnökválasztás a MOB-nál

Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségének tagja Borkai Zsolt olimpiai bajnokot, Győr polgármesterét jelölte meg várható befutóként a MOB elnökválasztásán.

A Digisport „Reggeli Start” című műsorában Kamuti Jenő arra a kérdésére, hogy Borkai Zsolt lehet-e a befutó a november 20-án esedékes elnökválasztáson, igennel felelt.

„Hivatalosan ugyan még talán nem lehet kijelenteni, de azt hiszem, egyszemélyes jelentkezés lesz – mondta MOB elnökségének tagja, a szervezet korábbi főtitkára, hozzátéve, hogy az előzetes sportpolitikai tárgyalások alapján várhatóan konszenzusos helyzet alakul majd ki. Reményei szerint nem lesz megosztó a közgyűlés. S bár még akár ott, a választás színhelyén is jelentkezhet elnökjelölt, Kamuti erre nem lát semmi esélyt.

Úgy véli, hogy a korábbi elnök Schmitt Pál magasra tette a mércét, aminek nem lesz könnyű megfelelni. A legfontosabb feladatok között megemlítette, a hagyományoknak megfelelően kell szerepelni az olimpián, s bár másfél év alatt e tekintetben nem lehet sokat tenni, a sport struktúráját olyan irányba kell átalakítani, hogy finanszírozható legyen, az iskolai testnevelés hangsúlyosabbá tételével, a létesítményhelyzet javításával, szemléletváltással, sportdiplomáciával meg kell próbálni előrelépni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik