Élet-Stílus

Quito, a bébitapír

Ecuador fővárosáról kapta nevét ez a csini tapírlányka, aki szeptember elején született.

A Marwell Wildlife parkbeli gondozók szerint Quito remekül érzi magát, és magabiztosan fedezi fel otthonát. Mamája, Summer kiváló anya; apja, Ronny, valamint nővére, Rio pedig mindig a közelében van, hogy segítsék, ha netán bajba kerülne.

A tapírkölykök klasszikus pöttyös-csíkos kamuflázzsal jönnek a világra. Ez segít nekik beolvadni a háttérbe, amíg kicsik és védtelenek. Egyéves koruk körül fogják elveszíteni ezt a csinos bundát, és vált át világosbarnára színük.

Az Amazonas környéki esőerdőkben élő dél-amerikai tapírok általában nagyon félénk állatok, és sok időt töltenek a víz közelében, amely menekülő útvonalat is jelent a rájuk vadászó jaguárok elől. Képesek óráig a vízben tartózkodni úgy, hogy kis ormányuk lóg csak ki, mint egy búvárpipa.

Meglepő módon legközelebbi rokonaik a lovak és az orrszarvúak. Bár nincsenek annyira veszélyeztetett helyzetben, mint maláj rokonaik, mégis sok dolog veszélyezteti életüket: az illegális vadászat és élőhelyük csökkenése, amely a faj genetikai állományának sem tesz jót.

A kisfilmben egy másik kis porontyot láthatunk, amint kóstolgatja a finom zöldségeket és vidáman galoppozik a réten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik