Élet-Stílus

Ismét kikapott a Deportivo

Folytatódott a Deportivo la Coruna nyeretlenségi sorozata, a galíciaiak ezúttal a Real Sociedad otthonában kaptak egy sima hármast.

A két együttes az óvatos játékra bazírozott az első negyedórában, ezt követően viszont a hazaiak feltérképezték, majd meg is szórták az egykoron még bajnoki címekért versengő riválist.

A 17. percben Alberto De le Bella ívelése után Joseba Llorente fejelt Aranzubia kapujába, majd Yves Desmarets járt közel az egyenlítéshez, lövése azonban fölé ment. Szünet után a Depor’ Riki és Adrian helyzeteivel riogatott, ám a 70. percben eldőlt: Antoine Griezmann értékesítette Xabi Prieto kipattanóját.

Real Sociedad-Deportivo – összefoglaló:


A végeredményt a Llorentét váltó Imanol Agirretxe állítzotta be. A győzelemnek köszönhetően a baszkok felkapaszkodtak a 11. pozícióba, a bajnokságban még nyeretlen Depor’ viszont kiesőhelyen áll, jelenleg a 19. helyen „porosodik”.

A találkozót követően felmerült, hogy veszélybe lehet Miguel Angel Lotina vezetőedző állása. A 2000-ben spanyol bajnok együttes komoly anyagi gondokkal küzd, ezért a nyári átigazolási időszakban kénytelen volt megválni egyik legjobbjától, a védő Felipe Luistól, akit az Atlético Madrid vásárolt meg.

A kék-fehér gárda kedden a magyar válogatott Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató Osasuna ellen lép pályára a Király Kupában, vasárnap pedig az ötödik helyezett Espanyolt fogadja, s ha ezen a két találkozón is vereséget szenved, Lotinát akár fel is állíthatják a kispadról.

Primera División, 8. forduló:
Real Sociedad-Deportivo La Coruna 3-0 (1-0)
Anoeta stadion, 22 ezer néző. Vezette: Romero
Gól: Llorente (17.), Griezmann (70.), Agirretxe (86.)
Real: Bravo – Martínez, Ansotegi, Mikel González, De la Bella – Rivas, Aranburu, Xabi Prieto, Griezmann (Sarpong, 81.), Zurutuza (Bergara, 69.) – Joseba Llorente (Agirretxe, 84).
Deportivo: Aranzubia – Laure, Colotto, Zé Castro, Seoane – Rochela (Juan Domínguez, 66.), Rubén Pérez, Juan Rodríguez, Desmarets (Riki, 47.) – Lassad (Valerón, 66.), Adrián.

Az élcsoport:
1. Real Madrid 20 pont, 2. Villarreal 19 (16-6), 3. Barcelona 19 (14-6), 4. Valencia 16, 5. Espanyol 15,…11. Real Sociedad 10, …19. Deportivo La Coruna 4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik