Élet-Stílus

Turán összetörte magát a Katalán-ralin

A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős összetörte autóját és magát a Katalán-ralin. A pilótának eltört a kulcscsontja és emellett agyrázkódást is szenvedett.

A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős a zárónapon bukott, amelynek következtében a 36 esztendős, rutinos pilóta súlyosan megsérült, a navigátorának pedig zúzódásai vannak.

A Ford Focus WRC-vel versenyző páros egy jobbkanyar után „repült le” az útról, és előbb az orrán, majd a tetején landolt, végül a kerekeire zuhanva állt meg. Turán egy néző segítségével tudott csak kiszállni. Ezután helikopterrel szállították kórházba a magyar ralisokat, akik szombaton, a második nap után még a hetedik helyen álltak a világbajnoki futamon, amelyen a hétszeres vb-győztes francia Sebastian Loeb győzött.


Turán és társa nagyot bukott (MTI)

Turán és társa nagyot bukott (MTI)

A baleset részletekről Zsiros Gábor számolt be az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában. „Egy sima jobbkanyarból jöttünk kifelé és próbáltunk jobbra befordulni, amikor leestünk az útról. Az autó körülbelül tíz méterrel az út szintje alatt és negyven méterre tőle állt meg a kerekein. Sajnos ki is gyulladt egy kicsit, de végül abból nem lett nagyobb baj”.

„Én hamar ki tudtam kászálódni, de Frici ajtaja teljesen beszorult, úgyhogy egy néző segítségével sikerült valahogy kifeszíteni, hogy ő is kiszállhasson. Eltört a bal kulcscsontja és súlyos agyrázkódást szenvedett, nekem pedig zúzódásaim vannak és nagyon fáj a bal lábfejem…” – tudatta a navigátor, akinek a beszámolója szerint három-négy óra, illetve sok-sok vizsgálat után távozhattak csak a kórházból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik