Élet-Stílus

Őrült meccs Sevillában – videó

Őrült csatát és hét gólt hozott a sokáig simának tűnő Sevilla-Athletic Bilbao mérkőzés a spanyol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában.

A Sevilla bő egy óra után már 3-0-ra vezetett Athletic Bilbao ellen, így a hazai szurkolók hátradőlve, a biztos győzelem tudatában nézték tovább a találkozót. Nagyobb baj, hogy a sevillai játékosok is így tettek, így aztán a végén izgulniuk kellett, nem is kicsit…

A Sevilla Luis Fabiano 35. percben szerzett góljával került előnybe, az augusztus óta először eredményes brazil csatár azután lőtt a bal alsó sarokba, hogy Kanoute lyukat rúgott. A mali csatár később büntetőből maga is betalált, majd Luis Fabiano egy pazar emeléssel alakította 3-0-ra az állást. Kisvártatva megfogyatkozott a házigazda Sevilla, és Fernando Navarro kiállítása után vérszemet kapott a bilbaói gárda – jöttek a gólok is.

Llorente előbb a fejét használta, majd az elhibázott büntetője után lábbal, hat méterről talált be, ezzel mindjárt szorossá tette az állást. A Sevilla előre menekült, Kanoute ismét tizenegyesből volt eredményes. Itt azonban még nem volt vége a párádénak, Gabilondo a 94. percben a bal alsó sarokba fejelt, ezzel izgalmassá tette utolsó másodperceket is, újabb gólra azonban már nem maradt idő. „A kiállítás után őrölté vált a küzdelem, de jobbak voltunk, s megérdemelten nyertünk” – így Gregorio Manzano, a Sevilla edzője.

Sevilla-Athletic Bilbao 4-3

A késő esti találkozón a Villarreal 2-0-ra legyőzte a vendég Atlético Madridot, így beékelődött a soros bajnokiját szombaton győzelemmel letudó éllovas Real Madrid és a harmadik Barcelona közé a tabellán. A 8. percben Cani egy kiugatás után közelről „passzírozta” át a kapuson a labdát, a második félidő elején pedig Rossi lépett ki a leshatáron, s három madridi védő asszisztálása mellett a jobb alsó sarokba gurított.

Vadócz győztes csapat tagja volt

Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna simán, 3-0-ra verte a vendég Málagát, és jelenleg a 11. helyen a tabellán. A magyar labdarúgó a 71. percben, háromgólos hazai vezetésnél állt be csereként, és ez volt az ötödik bajnokija a szezonban, igaz, egyiket sem játszhatta végig: háromszor be-, kétszer pedig lecserélte az edzője, Camacho.

Primera División, 8. forduló:
Villarreal-Atlético Madrid 2-0 (1-0)
Gól: Cani (9.), Rossi (52.)

Sevilla-Athletic Bilbao 4-3 (2-0)
Gól: Luis Fabiano (35., 62.), Kanoute (45., 80., mindkettő 11-esből), ill. Llorente (74., 77.), Gabilondo (94.)
Kiállítva: Navarro (64., Sevilla)

Osasuna-Málaga 3-0 (2-0)
Gól: Nekounam (2.), Soleimani (37.), Aranda (55.)

Almería-Herculés 1-1 (0-1)
Gól: Ulloa (83.), illetve Valdez (38.)

Espanyol-Levante 2-1 (1-0)
Gól: Datolo (13.), Callejon (81.), illetve Stuani (84.)
Kiállítva: Nadal (Espanyol, 56.)

Getafe-Sporting Gijón 3-0 (1-0)
Gól: Boateng (9.), Colunga (51., 11-esből), Marcano (60.)

Szombaton játszották:
Valencia-Real Mallorca 1-2
Real Madrid-Racing Santander 6-1
Real Zaragoza-FC Barcelona 0-2

Hétfőn játsszák:
Real Sociedad-Deportivo La Coruna, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik