Élet-Stílus

Nyugalomra int a Ferrari csapatfőnöke

Nyugalomra intett és alázatra hívta fel a figyelmet Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke, miután Fernando Alonso megnyerte a dél-koreai futamot.

A spanyol pilóta két legyet ütött egy csapásra Dél-Koreában: vasárnap megnyerte az első jeongami versenyt, és ezzel átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke természetesen nagyon örül az újabb győzelemnek és Alonso helyezésének (a fenti kép tanúsága szerint ezt is meg is ünnepelte az övéivel Dél-Koreában), ám igyekezett nyugalomra inteni a csapata tagjait.

„Most kell összpontosítani és keményen készülni a hátralévő két futamra. A riválisaink nagyon-nagyon erősek. Semmiképpen sem szabad hibázni, hiszen a helyzet egy pillanat alatt megváltozhat, még semmi se dőlt el” – fogalmazott Domenicali a verseny után.

A vadonatúj jeongami ringen rendezett viadal előtt éllovas ausztrál Mark Webber kiesett, miután kicsúszott, majd a pályát övező falról visszavágódva ütközött. Ráadásul Webber Red Bull-os csapattársa, a német Sebastian Vettel – motorhiba miatt – ugyancsak feladni kényszerült a zord időben eleve csúszással rajtolt, majd újraindított futamot.

Két versennyel a világbajnoki sorozat zárása előtt Alonsónak 231, Webbernek 220, a Dél-Koreában második brit Lewis Hamiltonnak 210, míg Vettelnek 206 pontja van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik