Élet-Stílus

Esős napunk lesz

Egyre nedvesebb levegő érkezik fölénk, és északi irányból megkezdődik a hideg levegő beáramlása. Csapadékos időre hétfőn és kedden kell számítani, a hét második felében kevés felhő lesz az égen.

Délelőtt többnyire erősen felhős, vagy borult lesz az ég, rövid, napos időszakok főleg eleinte, az Alföldön lehetnek. Kezdetben csak kevés helyen, délután nyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor. Az északira forduló szél megerősödik, a nyugati megyékben viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 7 és 12, másutt 13-19 fok között valószínű. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő – írja a met-hu.

Kedden borult idő várható többfelé esővel, záporral. A hét további részében azonban kevés felhő lesz az égen, csapadék nem valószínű. Éjszakánként ugyanakkor sokfelé párássá válik a levegő, és ködre is számítani kell. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 60 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 3-8, majd +2, -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7-11, az időszak végén 8-13 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik