Élet-Stílus

Budai gyermekek a kolontári gyermekekért

Jótékonysági koncertet szerveznek a pesthidegkúti Klebersberg Kultúrkúriában pénteken az iszapkatasztrófa áldozatainak. Az est érdekessége, hogy egy budai kisiskola gyűjt ily módon pénzt a kolontári és devecseri gyerekeknek.

Budai gyermekek a kolontári gyermekekért 1

Talán nem túlzás, hogy az egész ország megmozdult a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére. A nagy segélyszervezetek gyűjtései, a központi adományvonal, és a különböző nagyobb segélyrendezvények mellett több kisebb nagyságrendű, civil kezdeményezés is elindult.

Ebbe sorba tartozik a Gyermekek Háza és a Kultúrkúria közös pénteki hangversenye is. Az esten az iskola jelenlegi és már végzett diákjai lépnek fel. Az igazi érték szerintem az – mondja Lányi Maietta, az iskola vezetője – hogy gyerekek akarnak segíteni gyerekeken. A fellépők között lesz Down-kóros nagylány, és mozgássérült fiú, lesz tanári kórus, valamint több ismertebb zenész is színpadra áll. Bemutatkozik például zongorán az iskola volt diákja, az országos versenyeken is bizonyító Medgyesi Zsolt – mondja az igazgatónő.

A hangverseny pénteken (október 29-én) 18 órakor kezdődik. Az ezer, 3 ezer, 5 ezer forintos jegyekből összegyűlt pénzt a Kúria közvetítésével a devecseri és a kolontári önkormányzatnak küldi el a Gyermekek Háza , kérve, hogy abból a helyi óvodákat, iskolákat támogassák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik