Élet-Stílus

Gödörben a Győri ETO

A labdarúgó NB I előző kiírásában bronzérmes Győri ETO FC a 11. forduló nyitómérkőzésén 2-1-es vereséget szenvedett Pakson. A ZTE hátrányból fordítva verte a vendég Vasast.

A Győr hiába szerezte meg a vezetést Pakson (Alekszidze kiugratása nyomán Bugerra 16 méterről talált be), végül vesztesen távozott. A hazai csapat négy perc alatt fordított, előbb a ETO-ban is megfordult Vayer lőtt szabadrúgásból a bal felső sarokba. A kicsit talán későn vetődő Sánta a kapufára ütötte a labdát, amely onnan a hálóba került.

Nem sokkal ezután jött Böde találata, amely nem csak fontos volt, elvégre három pontot ért, hanem igencsak szépre is sikerült. A nagyon aktív Vayer beívelése után Kiss Tamás kanalazta vissza a labdát Bödének, aki 19 méterről nagy erővel a bal alsó sarokba lőtt.

Az előző szezonban bronzérmes és ősszel az Európa Liga-selejtezőben is helytállt ETO hullámvölgybe került, zsinórban negyedik meccsén maradt nyeretlen, ráadásul csak a sereghajtó Szombathelyi Haladás ellen szerzett pontot, míg a Zalaegerszegtől, a Pápától és a Pakstól kikapott, így momentán csak a 13. helyen áll a 16 csapatos NB I-ben.

Pintér Attila, a győriek vezetőedzője szerint csapata nem érdemelt vereséget Pakson, és megjegyezte, egy jogos büntetőtől fosztotta meg övéit a játékvezető. (A visszajátszás egyébként a trénert igazolta). Győzelmével a Paks az ötödik helyre jött fel a tabellán.

Zalaegerszegi győzelem

A Zalaegerszeg hazai pályán hosszabbításban szerzett góllal győzte le a Vasast. Lendületesen kezdett a hazai csapat, majd egy rövid időre a vendégek átvették az irányítást, később ismét a ZTE került mezőnyfölénybe. A zalaegerszegiek előtt több lehetőség is adódott, a fővárosiak mindössze Mundi révén hagytak ki egy nagy helyzetet. Szünet után nyomasztó fölénybe került a hazai csapat, több lehetősége is volt, mégis váratlanul a Vasas szerzett vezetést. A hazaiak gyorsan egyenlítettek, és ezt követően is fölényben játszottak, végül kicsikarták a győzelmet. (MTI)


Monicomp Liga, 11. forduló:
Paksi FC-Győri ETO FC 2-1 (0-0)
Gól: Vayer (75.), Böde (79.), ill. Bouguerra (62.)

ZTE FC-Vasas 2-1 (0-0)
Gól: Rajcomar (72.), Miljatovic (92.), ill. Mileusnics (70.)

Szombat:
Szolnoki MÁV FC-MTK Budapest, 13:00
Kecskeméti TE-ERECO- Videoton FC, 15:00
Szombathelyi Haladás-BFC Siófok, 17:00
Kaposvári Rákóczi-Budapest Honvéd, 17:00
Lombard Pápa-Újpest FC, 17:30

Vasárnap:
DVSC-TEVA – Ferencváros, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik