Élet-Stílus

Edzőkirúgásban rekordot dönt a CSZKA Szófia

A bolgár CSZKA Szófia elöljárói menesztették Gjore Jovanovski vezetőedzőt, aki idén már a hetedik trénere volt a fővárosi együttesnek.

„Nem tehettünk mást, reagálnunk kellett az elmúlt hetek gyenge eredményeire…” – indokolta a Rapid Wien elleni hazai vereséget követő kirúgást Dimitar Boriszov klubelnök.

A macedón Gjore Jovanovski kilenc hete vette át a 31-szeres bolgár bajnok irányítását, ám az ő vezetésével sem javult csapat, mely a bajnokságban jelenleg csak a kilencedik, s tíz fordulót követően 12 pont a hátránya a jelenleg éllovas Levszki Szófia mögött.

A CSZKA Szófia számára a csütörtök esti, Rapid Wien elleni Európa Liga-mérkőzés a pályán és pályán kívül is tragikusan zárult, mivel az osztrákok 2-0-ás sikerével a csapat három forduló után szerzett pont és gól nélkül sereghajtó csoportjában, a feldühödött drukkerek pedig pusztító randalírozásba kezdtek a stadionon kívül a lefújás után.

A bolgár csapat fanatikusai összecsaptak a rohamrendőrökkel, gyújtogattak és palackokat dobáltak. A hivatalos szervek pénteki jelentése szerint az incidensekben három rendőr szenvedett kisebb sérülést, s összesen 18 CSZKA-szurkolót állítottak elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik