Élet-Stílus

Magyar lett Európa legszebb bélyege

Ötvenkét európai posta közül idén is a Magyar Posta EUROPA-bélyege lett a legszebb. A győztes bélyegújdonságon Kormos István Vackor mesekönyvének illusztrációi, Reich Károly Kossuth-díjas grafikus munkái láthatók.

Az alkalmi bélyeg-kisív, a hozzátartozó borítékrajz és bélyegző grafikáját Kara György bélyegtervező grafikusművész készítette. Az EUROPA-bélyegek „szépségversenyének” történetében példa nélküli, hogy egy ország egymás után három alkalommal nyerje el a megtisztelő szakmai címet. Az elmúlt években a Csillagászat és a Levélírás témakörökben hasonló sikert ért el Magyar Posta.

Az idei téma a Gyermekkönyvek címet kapta. A második helyezett a Szlovén Posta, harmadik pedig a Horvát Posta lett. Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete (PostEurop) minden évben lehetőséget kínál arra, hogy tagjai EUROPA-témában bélyeget bocsássanak ki. A tagországok minden évben egy-egy témakört választanak, jövőre ez az Erdő lesz, mert az ENSZ a 2011-es évet a Fák Nemzetközi Évének nyilvánította.
A PostEurop honlapján május óta tartott a közönségszavazás és a szervezet Liechtensteinben, Vaduzban megtartott október 13-14. plenáris ülésén jelentették be a szavazás végeredményét, a magyar győzelmet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik