Élet-Stílus

Ecettel a vízkő ellen

Bár a vízkőoldó-reklámok nem ezt mondják, az ecet még mindig a legtermészetesebb vízkőoldó.

Többek között az ecet mellett szól az is, hogy természetes, forró vízzel kombinálva, nő a hatásfoka, ráadásul a szennyvízbe jutva lebomlik és olcsóbb, mint bármilyen más csodaszer. Éppen ezen tulajdonságai miatt, sok háztartásban használják vízforralóba, kávéfőzőbe öntve, de sokan tisztítanak csempét, vagy mosdókagylót ecettel, sőt olyan is van, aki a mosógép vízkőtlenítésére használja. Vajon jól teszik?

A TudatosVásárló.hu oldala ennek próbált meg utánajárni és megállapításuk szerint, annak ellenére, hogy a téma látszólag egyszerű, nagy titkolózás lengi körül. A megkérdezett szakértők egybehangzó véleménye szerint az ecetet lehet használni a mosógép vízkőtlenítésére: kis mennyiségben és ritkán. A szervizek ajánlása szerint félévente egyszer érdemes 1 liter 10%-os ecettel 60 Celsius fokon üres mosást végezni.

A TudatosVásárló.hu-nak a témában nyilatkozott egy vegyészmérnök is, aki elmondta, szerinte elméletileg, és gyakorlatilag sem okozhat az alkatrészekben problémát a megfelelő mennyiségű ecet használata. A szakértő hangsúlyozta, erre a célra 10%-os ecet pár havonta megfelel.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tudjon meg még többet a TudatosVásárló.hu tesztjéből

Ajánlott videó

Olvasói sztorik