Élet-Stílus

BL: Milánóban lép fel a Spurs

A BL csoportküzdelmek harmadik fordulójának slágermérkőzésén a szép lassan felfejlődő Tottenham komoly megmérettetés előtt áll; a londoniak a címvédő Inter otthonában próbálkozhatnak meg a pontszerzéssel.

Az olasz bajnok legutóbbi tíz BL-mérkőzéséből nyolcat megnyert, ráadásul az angolok ellen kifejezetten megy a csapatnak, az elmúlt idényben például a szintén londoni Chelsea-t oda-vissza legyőzte.

Rafael Benítez szakvezető dúskálhat a játékosokban, ugyanis egy-két kivétellel mindenki egészséges, ráadásul a sérültek közül is többen felépültek, így valószínűleg csereként Motta is lendíthet majd a játékon.

A Tottenham története során eddig kétszer szerepelt Olaszországban, de győzni még nem tudott: két évvel ezelőtt az UEFA Kupában 2-0-ás vereséget szenvedett az Udinese vendégeként, 1972-ben pedig 1-1-es döntetlent ért el a Milan otthonában. Az angoloknál egy nagy hiányzó mindenképpen lesz: Rafael van der Vaart a Twente elleni hektikus találkozón (kihagyott tizenegyes, majd gól és kiállítás) történtek miatt kényszerül a lelátóra.

Crouch és bale nyújtanak a San Siro gyepén (MTI/EPA)

Crouch és Bale gyakorol a San Siro gyepén (MTI/EPA)

A B csoportban a német Schalke története során először lép pályára izraeli csapat ellen, amikor is a Hapoel Tel-Aviv lesz az ellenfél. Felix Magath a lehető legerősebb összeállításban küldheti pályára csapatát, a Neuer – Ucsida, Höwedes, Metzelder, Schmitz – Jones – Farfan, Moritz – Jurado – Raúl, Huntelaar tizenegyből csak a kisebb sérüléssel bajlódó Rakitic hiányzik, ám nem kizárt, hogy a horvát is szerepet kap (csereként). A vendégek – akik először szerepelnek a BL főtábláján – még nem szereztek pontot a sorozatban.

A kvartett másik mérkőzésén az eddig hibátlan francia Olympique Lyon a portugál Benficát fogadja. A lisszaboniak alaposan leszerepeltek Gelsenkirchenben, s aligha a lyoni Gerland stadionban javítják renoméjukat.

A házigazdáknál a középpálya „horgonya”, Jeremy Toulalan sérülése miatt nem játszhat, ám a kispadjával játszó Claude Puel klasszist állíthat a helyére, hisz a kameruni Jean Makoun II is bevethető.

Felix Magath és Klaas-Jan Huntelaar (MTI/EPA)

Felix Magath és Klaas-Jan Huntelaar (MTI/EPA)

A C csoportban az angol pontvadászatban csak botladozó Manchester United ezúttal a nullapontos török Bursaspor együttesét látja vendégül, s nagy kérdés, hogy a válogatott csatár, Wayne Rooney – akinek a vezetőedzővel, Sir Alex Fergusonnal támadt konfliktusától, és feltételezett távozásától hangos a szigetországi média – pályára lép-e az Old Trafford Stadionban.

Manchestertől északabbra, Glasgowban a Valencia vendégeskedik, s bár a spanyolok papírforma alapján esélyesebbnek tűnnek, alaposan megviselhette őket a hétvégi barcelonai fiaskó (a CF az első félidőben lényegesen jobban játszott, ám nem döntötte el a meccset, a második félidőre pedig kifulladt). A Rangers szolid csapat, „jól áll a lábán”, mindezt jelzi a manchesteri döntetlenje is.

A D csoportban a spanyol Barcelona odahaza a dán Köbenhavn ellen lép pályára, míg a görög Panatinaikosz az orosz Rubin Kazanyt fogadja.

Bajnokok Ligája csoportmeccsek
– Szerda, 20.45

A csoport:
Twente Enschede (holland)-Werder Bremen (német)
Inter (olasz)-Tottenham Hotspur (angol)
Várható kezdőcsapatok:
Inter: Julio Cesar – Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu – J.Zanetti, Sztankovics – Coutinho, Sneijder, Pandev – Eto’o.
Tottenham: Gomes – Bale, Hutton, Bassong, Assou-Ekotto – Jenas, Huddlestone, Lennon, Modric – Pavljucsenko, Crouch.

B csoport:
Olympique Lyon (francia)-Benfica (portugál)
Schalke (német)-Hapoel Tel Aviv (izraeli)

C csoport:
Glasgow Rangers (skót)-Valencia (spanyol)
Manchester United (angol)-Bursaspor (török)

D csoport:
Barcelona (spanyol)- Köbenhavn (dán)
Panatinaikosz (görög)-Rubin Kazany (orosz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik