Élet-Stílus

BL: Bale majdnem megtréfálta az Intert

Óriási mérkőzést eredményezett az Inter-Tottenham. A BL-címvédő félidőben letudta a mérkőzést, négygólos vezetésének tudatában viszont túlságosan is visszavett, s a Spurs, vagyis Gareth Bale mindezt másképp gondolta. A vége 4-3 lett, s ennek az olaszok örülhettek.

A meccs rosszabbul nem is kezdődhetett volna a londoniak számára. Az első perc végén a veterán Zanetti idejekorán előnyhöz juttatta övéit, majd Sneijder tanári passza után Biabianyt a tizenhatoson belül elkaszáló Gomes kapott piros lapot, egyben „kiharcolt” egy büntetőt az olaszoknak.

Sztankovics az első negyedóra végén már a harmadik Inter-gólnak örülhetett, majd Eto’o lőtt egy mezőnygólt is. Kiütés! Ám szünet után az Inter elkövette azt a hibát, amelyet tavasszal egyszer sem. Vezetése tudatában kiengedett, s még azt sem rázta fel, hogy a szünet után nem sokkal Bale egy tetszetős egyéni akció nyomán szépített.

Kimaradt helyzetek itt, helyzetecskék amott – a hajráig kevés volt az igazán veszélyes helyzet, ellenben az utolsó percekben Bale ismét megrázta magát, majd Lennon lövetett vele egy újabb gólt. Bár ekkor már a hosszabbítás percei peregtek, az utolsó londoni helyzetnél megmosolyogtató volt, ahogy az Inter sok nagy harcot megért marcona védői csak a walesi szélsőt igyekeztek megakadályozni.

Bale pazar teljesítménnyel rukkolt elő (MTI/EPA)

Bale pazar teljesítménnyel rukkolt elő (MTI/EPA)

A csoport másik találkozóján Thomas Schaaf majdnem ráfizetett arra, hogy a hajráig Arnautovicot és Marint is a padon jegelte. A Twente vezető találata után viszont megrázta magát az első félidőt végigtámadó brémai csapat, s végül egy Marin-Pizarro-Arnautovic akció végén az osztrák egyenlített.

A B csoportban a Lyon és a Schalke is könnyedén tudta le aktuális ellenfelét. A Stade Gerlandban a hazaiakat segítette a két sárgát is összeszedő Gaitan kiállítása is, míg a Veltins Arenában a spanyolok kisajátították az előadást – előbb Raúl duplázott, majd Jurado is betalált, az utolsó két gólnál az „összedrótozva” csereként beálló Rakitic volt a feladó.

A Rooney nélkül felálló Manchester United kihaszálta a hazai pálya előnyét, ám Nani korai gólja után nem tudta még egyszer megbontani a jól tömörülő török védelmet, míg a Rangers pályáján megszületett a nap második döntetlenje – a harmadikat Athénban a Panatinaikosz és a Rubin Kazany „követte el”. A görögöket és oroszokat felvonultató D csoportban egy újabb kimagasló egyéni teljesítmény: Messi duplájának köszönhetően a sok helyzetet kihagyó, Alves révén egy léces emelést is bemutató- a dánoktól N’Doye is megzörgette a kapufát – Barcelona is győzelemmel zárta a szerdát.

Maxwell gratulál a vezetést megszerző messinek (MTI/EPA)

Maxwell gratulál a vezetést megszerző Messinek (MTI/EPA)

Bajnokok Ligája
Csoportkör, 3. forduló
A csoport
Inter (olasz)-Tottenham (angol) 4-3 (4-0)
San Siro. Vezette: Skomina (szlovén)
Gól: Zanetti (1.), Eto’o (12., 35., az elsőt 11-esből), Sztankovics (14.), illetve Bale (52., 89., 91.)
Kiállítva: Gomes (8.)
Inter: Julio Cesar – Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu (Pandev, 62.) – J.Zanetti, Sztankovics (Santon, 50.) – Biabiany (Cordoba, 75.), Sneijder, Coutinho – Eto’o.
Tottenham: Gomes – Hutton, Gallas, Bassong, Assou-Ekotto – Lennon, Jenas, Huddlestone (Palacios, 80.), Bale – Modric (Cudicini, 10.) – Crouch (Keane, 67.).

Twente (holland)-Werder Bremen (német) 1-1 (0-0)
Gól: Janssen (75.), illetve Arnautovic (80.)
Az állás: 1. Inter 7 pont, 2. Tottenham 4, 3. Twente 2 (4-7), 4. Werder Bremen 2 (3-7)

B csoport:
Olympique Lyon (francia)-Benfica (portugál) 2-0 (1-0)
Gól: Briand (21.), Lisandro Lopez (51.)
Kiállítva: Gaitán (43., Benfica)

Schalke (német)-Hapoel Tel Aviv (izraeli) 3-1 (1-0)
Gól: Raúl (3., 58.), Jurado (68.), illetve Shechter (90+1.)
Az állás: 1. Olympique Lyon 9 pont, 2. Schalke 6, 3. Benfica 3, 4. Hapoel Tel Aviv 0

C csoport:
Glasgow Rangers (skót)-Valencia (spanyol) 1-1 (1-0)
Gól: Edu (34.), illetve Edu (öngól, 47.)

Manchester United (angol)-Bursaspor (török) 1-0 (1-0)
Gól: Nani (7.)
Az állás: 1. Manchester United 7 pont, 2. Rangers 5, 3. Valencia 4, 4. Bursaspor 0

D csoport:
Barcelona (spanyol)-Köbenhavn (dán) 2-0 (1-0)
Gól: Messi (19., 90+2.)

Panatinaikosz (görög)-Rubin Kazany (orosz) 0-0
Az állása: 1. Barcelona 7 pont, 2. Köbenhavn 6, 3. Rubin Kazany 2, 4. Panathinaikosz 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik