Élet-Stílus

Angelina Jolie lehet az új Kleopátra

Akár ő rendezi majd az új Kleopátra-filmet, akár nem, Angelina Jolie-t telitalálatnak tartja a főszerepre - mondta James Cameron, az Avatar rendezője a The New York Timesnak.

Cameront az Avatar novemberi DVD- és Blue-ray-megjelenése alkalmából szólaltatta meg keddi számában a napilap. A telefonos interjúban a rendező a Sony Pictures Entertainment Kleopátra-filmtervével kapcsolatban elismerte, hogy valóban tárgyalt a produkcióról a stúdióval, amely Stacy Schiff Cleopatra: A Life című könyvét akarja megfilmesíteni. Egyelőre szó sincs arról, hogy elkötelezte volna magát mellette – jelentette ki, ugyanakkor nem tagadta: “ez egy olyan téma, ami mindig is magával ragadott engem”.

“Remekül hangzik, nem? Mármint az, hogy Angelina Jolie Kleopátra. Szerintem telitalálat. Akár beszállok, akár nem, úgy vélem, nagyszerű film lesz” – jelentette ki Cameron.

A rendező ismételten hangot adott aggodalmainak a normál formátumban forgatott hollywoodi produkcióknak a háromdimenziós hullámot meglovagoló átkonvertálása miatt.

A rendező tervei között említette, hogy 2012-re, a Titanic elsüllyedésének századik évfordulójára akar előrukkolni Oscar-díjas katasztrófafilmje, a Titanic 3D-s változatával. Mint megjegyezte: a munkával nagyon lassan haladnak, hogy biztosan jót adjanak ki a kezükből.

“A nézők nem akarnak többet fizetni valamiért, ami nem nyújt rendkívüli élményt. Szerintem a stúdiók már némiképp bele is törődtek ebbe” – célzott A titánok harca-jellegű, merőben anyagi szempontú háromdimenziós átkonvertálásokra, amelyek nem is hozták meg a várt hasznot.

“Egy komoly film konvertálása nem iktatható be a produkciós utómunkák közé, mert senki sem szánja rá az ahhoz szükséges három-négy hónapot, hogy jól is sikerüljön” – magyarázta Cameron, aki Avatar című, több mint tíz év alatt elkészült sci-fijéhez fejlesztette ki az új háromdimenziós forgatás technikáját.

A rendező jó esélyt lát rá, hogy következő filmjét is 3D-ben forgatja majd, de – mint jelezte – nem biztos, hogy az már az Avatar folytatása lesz. Mint mondta: ő tíz évre előre tervez, és egyelőre még nem tudott megállapodni a menetrendről a 20th Century Fox-szal, mivel a stúdió “nem szeret ilyen hosszú távra előre gondolkodni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik