Élet-Stílus

Szárnyal a Real Madrid a BL-ben – videó

A Chelsea, az Arsenal, a Bayern München és a Real Madrid a harmadik mérkőzését is megnyerte a Bajnokok Ligája csoportkörében. A spanyol együttes simán, 2-0-ra verte a vendég AC Milant a keddi játéknap rangadóján.

A támadásban aktívabb, kapura veszélyesebb Real Madrid viszonylag könnyedén fektette két vállra a vendég AC Milant. A 2-0-ás végeredmény már a 14. percben kialakult. Előbb Cristiano Ronaldo szabadrúgása talált utat a szétrebbenő milánói sorfal között a bal alsó sarokba, majd kisvártatva Özil Bonera segítségével mattolta a Bajnokok Ligájában most debütáló Ameliát. A labda az olasz védő fejéről került végül a rendeltetési helyére.

A Milan alig jelentett veszélyt a hazaiak kapujára, Iker Casillsnak csupán Pirlo szabadrúgásánál és a csereként beállt, a madridi nézők által kifütyült Robinho lövésénél kellett résen lennie. A spanyol kapus a meccs előtt Ronaldinhótól tartott, ám a brazil gyengén játszott, ahogy a többi milánói kulcsjátékos, Ibrahimovic, Seedorf és Pato is mélyen a tudása alatt teljesített. A Milan fásult, lassú csapat benyomást keltette a Bernabéúban, a két múlva esedékes visszavágóra alaposan fel kell javulnia, amennyiben nem akar úgy járni, mint kedden este Madridban. A Real ugyanakkor José Mourinho vezetésével „sínen” van, százszázalékos a sorozatban, sőt, még csak gólt sem kapott.

Real-Milan 2-0

A királyi csapathoz hasonlóan a Chelsea, az Arsenal és Bayern is hibátlanul, három győzelemmel feszít a csoportja élén, és fél lábbal már a 16 között érezheti magát.

Szpartak-Chelsea 0-2

A Chelsea a Luzsnyiki Stadionba látogatott, oda, ahol két évvel ezelőtt büntetőkkel elbukta a döntőt a Manchester Uniteddel szemben. Akkor könnyező, most mosolygó Chelsea-játékoskat lehetett látni a lefújás után a moszkvai arénában, miután a londoniak 2-0-ra legyőzték a fordulóig hibátlan Szpartakot. A gólgyártást egy orosz, jelesül a hosszú sarkot kipókhálózó Zsirkov kezdte, majd még a szünet előtt Anelka is betalált. A francia támadó Essien pazar kiugratása és egy szép csel után küldte kapuba a labdát.

Az Arsenal három meccs alatt 14 gólt szerzett, az első fordulóban a Braga, ezúttal pedig a csoportkört két győzelemmel kezdő Sahtar Donyeck ellen rendezett gólparádét. Az alaphangot Song adta meg, aki egy kapusbaki után közelről tuszkolta hálóba a labdát. A félidő végén Nasri 8 méterről lőtt a léc alá, majd a szünet után a sérülésből most visszatérő Fabregas értékesítette biztos lábbal a csapata számára befújt büntetőt.


Arsenal-Sahtar 5-1

A negyedik Arsenal-gólt, Wilshere találatát pazar támadás előzte meg, nem sokkal később pedig Chamakh is feliratkozott az eredményjelzőre. Nasri remek kiugratással ajándékozta meg a marokkói csatárt, akinek ezek után még arra is maradt ideje, hogy megnézze, az asszisztens nem jelez-e lest, és mivel nem jelzett, közelről 5-0-ra módosította az állást. A Sahtar a nyárig az Arsenalt erősítő Eduardo kapáslövésével szépített. A horvát csatárt sportszerűen megtapsolta az Emirates közönsége.

A Bayern nem kis mázlival 3-2-re verte a kolozsvári CFR-t, amely Cadu fejesével hiába szerezte meg a vezetést, később ő is, majd Panin is a saját kapujába juttatta a labdát. A harmadik Bayern-gól is érdekes körülmények között született. A hétvégén triplázó Gomez érkezett a kapusról kipattant labdára, amelyet a menteni igyekvő védő rárúgott a lábára – a végállomás a kapu volt. A végén Culio kozmetikázott az eredményen.

Bayern-Cluj 3-2

Ugyanebben a csoportban, azaz az A jelűben a Roma hazai pályán kapott ki a Baseltől. Frei remekül eltalált lövéssel szerzett vezetést a svájci bajnoknak, majd Borriello egyenlítését követően (az olasz szép mozdulattal emelt a kapuba), még a szünet előtt Inkoom is betalált, a kegyelemdöfést pedig egy szóló végén Cabral adta meg.

A Marseille Vad II játékvezetése mellett Diawara fejesgóljával győzte le a Zilinát, amely ugyanúgy pont nélkül áll a kvartettjében, mint sajátjában az Auxerre. Az Ajax De Zeeuw bombagóljával szerzett vezetést a francia csapat ellen (a labdát mintha zsinóron húzták volna a jobb felsőbe…), később Suarez, majd átellenben szabadrúgásból Birsa is betalált. A hazaiak tíz, a vendégek kilenc emberrel zárták a meccset. A Braga megszerezte első győzelmét a Bajnokok Ligájában, ennek kárvallottja a Partizan volt, amely a Zilinához és a z Auxerre-hez hasonlóan harmadik fellépésén is vesztese hagyta el a pályát.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:


E csoport:


Bayern München (német)-CFR Cluj (román) 3-2 (2-1)

München, Allianz-Aréna, v.: Atkinson (angol)

Gól: Cadu (32., öngól), Panin (37., öngól), Gomez (77.), ill. Cadu (27.), Culio (86.)



AS Roma (olasz)-FC Basel (svájci) 1-3 (1-2)

Róma, Stadio Olimpico, v.: Nikolajev (orosz)

Gól: Borriello (21.), ill. Frei (12.), Inkoom (43.), Cabral (93.)


A csoport állása:

1. Bayern München 9 pont
2. Basel 3 (5-5)
3. Cluj 3 (5-6)
4. Roma 3 (3-6)



F csoport:


Olympique Marseille (francia)-MSK Zilina (szlovák) 1-0 (0-0)

Marseille, Vélodrome, v.: Vad II (magyar)
Gól: Diawara (48.)



Szpartak Moszkva (orosz)-Chelsea (angol) 0-2 (0-2)

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, v.: Carballo (spanyol)

Gól: Zsirkov (23.), Anelka (43.)


A csoport állása:

1. Chelsea 9 pont
2. Moszkva 6
3. Marseille 3
4. Zilina 0



G csoport:


Real Madrid (spanyol)-AC Milan (olasz) 2-0

Madrid, Estadio Santiago Bernabéu, v.: Proenca (portugál)

Gól: Ronaldo (13.), Özil (14.)

Sárga lap: Di María (81.), ill. Bonera (73.), K-P. Boateng (76.), Antonini (80.)

Real: Casillas – Arbeloa, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo – Xabi Alonso, Khedira – Di María (Granero, 87.), Özil (L. Diarra, 83.), Cristiano Ronaldo – Higuaín (Benzema, 89.)

AC Milan: Amelia – Zambrotta, Nesta, Bonera, Antonini – Pirlo – Gattuso (K-P. Boateng, 59.), Seedorf – Pato (Inzaghi, 78.), Ronaldinho (Robinho, 72.) – Ibrahimovic



Ajax Amsterdam (holland)-AJ Auxerre (francia) 2-1 (2-0)

Amszterdam, Arena, v.: Benquerenca (portugál)

Gól: De Zeeuw (7.), Suarez (41.), illetve Birsa (56.)

Kiállítva: Ooijer (55.), illetve Oliech (85.), Mignot (90.)


A csoport állása:

1. Real Madrid 9 pont
2. Milan 4 (3-3)
3. Ajax 4 (3-4)
4. Auxerre 0


H csoport:


Arsenal (angol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 5-1 (2-0)

London, Emirates, v.: Moen (norvég)
Gól: Song (19.), Nasri (42.), Fabregas (60., 11-esből), Wilshere (66.), Chamakh (69.), ill. Eduardo (82.)



Braga (portugál)-Partizan Beograd (szerb) 2-0 (1-0)

Braga, Estádio Municipal, v.: Duhamel (francia)
Gól: Lima (35.), Matheus (90.)


A csoport állása:

1. Arsenal 9 pont
2. Sahtar 6
3. Braga 3
4. Partizan 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik