Élet-Stílus

Harry Potter-élmény Angliában

A szigetország második legnagyobb kastélya mégsem csak azért érdekes, mert ott forgatták a Harry Potter sorozat első két részét.

Angliában viszonylag kevés hely van, ami egyformán képes szórakoztatni a gyerekeket és a felnőtteket is. A Northumberland megyében található Alnwick kastély ilyen, ezzel együtt Anglia második legnagyobb építménye kifejezetten azoknak, akik rajonganak az építészért és a természetért is. A kastély egy további vonzereje, hogy itt forgatták a Harry Potter-filmek egy részét.

Tíz évvel korábban a kastély és a hozzá kapcsolódó hatalmas park még csak elhagyott vidék volt, valószínűleg ezért is választották ki a Harry Potter-film alkotói: forgatási helyszínnek tökéletes volt. Az Alnwick kastélyhoz azóta rendszeresen érkeznek a turistacsoportok, a kirándulni és a veszélyre vágyók is. Igen, a kastély parkjában ugyanis egy különösen veszélyes kert is található.

A kastélyhoz kapcsolódó álomvilágot két belga kertész, Jacques és Peter Wirtz tervezte, ők tették híressé a változatos és tökéletesen megtervezett élővilággal az Alnwick Garden nevet viselő magánparkot. De nemcsak a csodálatos park, hanem a Poison Garden (mérgező kert) is nagy számú látogatót vonz. Az alkotóknak a park ezzel a részével az volt a céljuk, hogy elérjék, minél több ember legyen tisztában a természet veszélyeivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik