Élet-Stílus

Erdei Zsolt Amerikában bokszol

A korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú világbajnokunk november 20-án Atlantic Cityben lép a kötelek közé. Az ellenfele a kenyai Samson Onyang lesz.

Az amerikai ESPN csatorna, majd a profibox.hu internetes szaklap hétfő késő este számolt be arról, hogy a még veretlen Erdei Zsolt három mérkőzésre szóló szerződést írt alá az egyik legismertebb amerikai promóterrel Lou DiBellával, aki többek között olyan sztárokat képvisel, mint Bernard Hopkins, Sergio Martinez, vagy Glen Johnson.

„A következő lépés, hogy Amerikában is sikeres legyek. Ki akarom hívni a legnagyobb félnehézsúlyú bunyósokat. Tudom, hogy nagy kihívás előtt állok, de semmilyen célomat nem adtam eddig fel. Nem akarok visszavonulni anélkül, hogy az Egyesült Államokban kipróbálnám magam” – mondta a 36 éves Erdei, akiről DiBella azt tartja, hogy reális célokat tűz ki, nem ötéves távlatban, hanem négy-öt összecsapásban gondolkodik.
Erdei Zsolt Amerikában bokszol 1

A veretlen magyar bokszolónak júniusban járt le a szerződése klubjával, a német Universum Promotionnel, melyet nem hosszabbítottak meg. Erdei 31 mérkőzésén 17-szer nyert kiütéssel, s legutóbb tavaly novemberben lépett kötelek közé. Akkor az olasz Giacobbe Fragomeni legyőzésével szerezte meg a WBC cirkálósúlyú övét. Korábban közel hat éven át volt a WBO félnehézsúlyú királya, a világbajnoki címét 11-szer védte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik