Élet-Stílus

DVSC-PSV: dán bíró dirigál

Dán játékvezető, Nicolai Vollquartz vezeti a Debrecen csütörtöki, holland PSV elleni Európa Liga-találkozóját.

A bajnok és kupagyőztes Debrecen következő Európa Liga mérkőzésén, a csoportban éllovas, Dzsuzsák Balázst is soraiban tudó PSV Eindhoven vendégjátéka során dán bíró, a 45 éves Nicolai Vollquartz fújja a sípot, segítői Torben Jensen és Jakob Bille lesznek.

Vollquartz 1999 óta FIFA-bíró, 2000-ben az UEFA-kupában, majd egy évvel később már a BL-selejtezőben kapott feladatot. A legrangosabb európai kupasorozat csoportkörében 2006-ban – a Sporting-Szpartak Moszkva meccsen – működött közre először és utoljára.

A magyar csapat két forduló után még pont nélkül áll az Európa Ligában, ráadásul az ukrán Metaliszt Harkiv (0-5) és az olasz Sampdoria (0-1) ellen sem szerzett gólt.

A Loki – a tavalyi Bajnokok Ligája-szereplést is ideértve – immár nyolc európai találkozón van túl, és valamennyit elveszítette. A rossz sorozat csütörtökön, a korábbi debreceni kedvenccel, a válogatott Dzsuzsákkal felálló eindhoveni együttes ellen szakadhat.

A Puskás Ferenc Stadionban 19 órakor kezdődő találkozót – mint ahogy a magyar bajnok valamennyi Európa Liga-összecsapását – a Story TV közvetíti élőben Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik