Élet-Stílus

Boldogtalan és nyúzott magyarok

Az Eurobarometer felméréssorozata szerint a magyarok érzelmi tapasztalatai sokkal negatívabbak, mint az átlag európaiaké.

A Házipatika.com számolt be arról, hogy a magyar lakosság, összehasonlítva az unió többi állampolgárával, sajnos feltűnően negatív érzelmi állapotban van. A válaszadásokból kiderült, hogy a magyarok jelentős hányada (22%) az utóbbi egy hónapban soha nem érezte magát boldognak, ami triplája az uniós válaszoknak, ott mindössze 8% vallott így. Sajnos a felmérés szerint a kitörő életkedvvel is közel hasonló a helyzet: az utóbbi hónapban Magyarországon sokkal kevesebben érezték így magukat.

A Házipatika.com cikkéből kiderül az is, hogy honfitársaink nagy része (82%) nem szívesen hiányzik munkahelyéről, ám talán éppen emiatt gyakrabban tapasztalnak teljesítménycsökkenést. Ehhez nagyban hozzájárulhat az, hogy a magyarok harmada félti állását, és bizonytalannak érzi pozícióját, míg az uniós állampolgárok közül csak minden negyedik válaszolt így. Szomorú tény, de annak ellenére, hogy egyre többen tapasztalnak lelki problémákat, csak keveseket foglalkoztat komolyan, hogy emiatt segítséget kérjenek. Azok, akik mégis megtették, az esetek többségében a háziorvosukhoz fordultak problémájukkal.

AJÁNLOTT LINKEK:

A felmérésről még többet olvashat a Házipatika oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik