Élet-Stílus

Rudolf beköszönt Rómában

Az előrehozott két szombati találkozón a Milan „átszambázott” a Chievón, míg a Roma kemény meccsen verte a Rudolf révén eredményes Genoát. A magyar 45 perc alatt gólja mellett egy sistergő kapufát is lőtt. Videó.

A Milan, elsősorban braziljai révén harcos meccsen legyűrte a Chievót. A veronaiak kezdtek jobban, viszont az első negyedóra révén már a Milan nyomott, s fölénye hamarosan gólt ért. A 18. percben Ibrahimovic emelt be balról, s a hosszúnál érkező Pato beváltotta meccs előtti ígéretét.

Constant két kísérlete (az egyiknél Abbiati nagyot alakított) és Granoche fejese után ismét a házigazdák Ibra-Pato kettősén volt a sor: ezúttal a svéd egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után hozta kihagyhatatlan helyzetbe a dél-amerikait. A második gól megfogta a vendégeket, s Patóval a svéd középcsatár majdnem harmadszor is gólt rúgatott, Sorrentino még időben közbelépett.

Térfélcsere után a Chievo támadott többet, s a veszélyes Milan-kontrák ellenére előbb csak veszélyeztetett (Cesar, Pellissier), majd Ibrahimovic öngóljával szépített. A hajrában Pellissier a második vendéggólt is megszerezte, ám lesen, volt, s bár a veronai csapat mindent megtett az egyenlítésért, Robinho révén a Milan ért el újabb találatot a hosszabbítás végén. A lombardok átvették a vezetést, ám a Lazio, az Inter, s egy legalább kétgólos győzelem esetén a Napoli is megelőzheti őket.

Milan-Chievo – összefoglaló:


Rómában is győzelmi kényszer alatt lépett gyepre a pályaválasztó, s az AS ha nehezen is, kiharcolta idei második diadalát. Borriello már az első percektől a „legélesebb” rómainak bizonyult, s a válogatott támadó egy óriási, kapufával végződő kihagyott helyzet után a 34. percben előnyhöz juttatta csapatát.

Totti beívelése irányt váltott egy védőn, ám így is jó lett a centernek, aki közelről nem tétovázott. A félidő hajrájában – a gól előtt ziccert hibázó Criscito (egyedül maradt Lobonttal, de elkapkodta) – majdnem jóvátette bűnét, remekül ugratta ki Tonit, aki elől viszont Juan mentett parádésan.

A Genoa pontért érkezett, s ezt Gian Piero Gasperini szünet után jelezte is, amikor az addig keveset mutató Palacio helyett Rudolfot küldte pályára. A gól azonban ismét római oldalról „érkezett”: egy tizenhatoson belüli keveredés során Brighi eszmélt leghamarabb, s megpattanó lövéssel másodszor is legyőzte Eduardót.

A kétgólos hátrányban lévő Genoa ezt követően beszorította vendéglátóját: egy kipattanó után Rudolf lőtt 10 méterről a lécre, majd – egy szintén felső léces Borriello-rontást követően – a szépítést is kiharcolta: három római védő ámultan vizsgálta, amint a magyar átvesz egy labdát, majd Lobont mellett a kapuba helyez.

Roma-Genoa – összefoglaló:


A folytatásban viszont csökkent a genovaiak nyomása, így a Roma a hátralévő időt különösebb félsz nélkül vészelte át – az AS pontszámban beérte az északiakat, ám rosszabb gólkülönbsége miatt csak a 13. helyen áll; a Genoa a 10.

Serie A, 7. forduló:
Milan-Chievo 3-1 (2-0)
San Siro, 49.710 néző. Vezette: Gervasoni
Gól: Pato (18., 30.), Robinho (93.), illetve Ibrahimovic (öngól, 70.)
Milan: Abbiati – Zambrotta, Nesta, Thiago Silva (Bonera, 61.), Antonini – Gattuso, Pirlo, Seedorf (Boateng, 78.) – Ronaldinho – Pato (Robinho, 69.), Ibrahimovic.
Chievo: Sorrentino – Frey, Andreolli, Cesar, Mantovani – Bentivoglio (Fernandes, 46.), Rigoni, Constant – Bogliacino (Moscardelli, 79.) – Granoche (Thereau, 46.) Pellissier.

Roma-Genoa 2-1 (1-0)
Olimpico, 30 ezer néző. Vezette: Damato
Gól: Borriello (34.), Brighi (53.), illetve Rudolf (79.)
Roma: Lobont – Cassetti, Burdisso, Juan, Riise – Taddei, Pizarro (Simplicio, 80.), Brighi, Perrotta (Castellini, 77.) – Totti, Borriello.
Genoa: Eduardo – Chico, Dainelli, Ranocchia (Sculli, 55.) – Rossi, Hardzsa, Milanetto, Criscito – Palacio (Rudolf, 46.), Toni, Mesto (Rafinha, 63.).

Az élcsoport:
1. Milan 14 (11-5), 2. Lazio 13 (8-5, 6 mérkőzés), 3. Inter 11 (8-3, 6), 4. Napoli 11 (12-8, 6), 5. Chievo 10 (9-8), …10. Genoa 8 (7-9), …13. Roma 8 (7-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik