Élet-Stílus

Női BL: fontos sikert aratott a Győr

A sok hibával játszó Győr 27-25-re nyert vasárnap a vendég horvát Koprivnica ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában.

Mivel mindkét csapat vereséggel kezdte a sorozatot, így duplán fontos volt a Győr számára, hogy most mindkét pontot begyűjtse.

Ennek megfelelő elánnal kezdte a meccset a magyar bajnok, 2-0-ra és 5-2-re is vezetett. Ekkor kisebb rövidzárlat állt be, Görbicz két büntetőt is rontott, ám így is állandósult a különbség. A 16. percben, 10-7-nél időt kértek a horvátok. Ettől fölpörögtek, és emberelőnyük alatt, a 22. percben 13-12-re feljöttek. Válaszul jött a győri időkérés, ez azonban nem hatott, így egyenlített a rivális (14-14).

A pihenő előtti hajrában kettős létszámfölényben volt a Győr, s ezt sikerült is gólokra váltania. A szünetben a győriek klubelnöke, Vanyus Attila a csapat által dedikált mezt adott át a devecseri kézilabdacsapatnak. Ezt elárverezve segítik majd a vörösiszap-károsultakat.

A második félidő kapusbravúrokkal indult, a kiváló szériát Pálinger hosszabb időre tudta kitolni. Közben az ETO elhúzott 22-16-ra. Kovacsics kiállításával megtört a lendület, Pusic pedig vállára vette a Podravkát, és megint szoros lett az állás (47. perc: 23-22). Az ő kezében volt az egyenlítés is, ám a felső lécre bombázta a büntetőt.

A “tűzzel játszott” a Győr, ugyanis levegőben lógott a meglepetés, vagyis a horvát pontszerzés. Az 57. percben, 26-25-nél időt kértek a vendégek, ám hétméteresből gólt kaptak. A csarnokban olyan hangzavar volt, hogy nem lehetett hallani a bírók sípját sem. Az utolsó percben Pálinger védett, és ezzel eldőlt a sok hibát hozó csata. Az ETO október 23-án az eddig százszázalékos szlovén Krim Ljubljana otthonában lép fel.

Női kézilabda BL
D csoport, 2. forduló:
Győri ETO KC-Podravka Koprivnica (horvát) 27-25 (18-15)
Szombaton játszották:
Krim Ljubljana (szlovén)-Zvezda Zvenyigorod (orosz) 37-32
Az állás: 1. Ljubljana 4 pont, 2. Győr 2 (55-56), 3. Zvenyigorod 2 (63-65), 4. Koprivnica 0

B csoport
Szombaton játszották:
Hypo NÖ (osztrák)-Itxako Navarra (spanyol) 19-30
Szerdán játszották:
HC Leipzig (német)-DVSC-Korvex 31-25
Az állás: 1. Leipzig 4 pont, 2. Navarra 2 (53-43), 3. DVSC 2 (47-52), 4. Hypo NÖ 0
A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, míg a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik