Élet-Stílus

Murray legyőzte Federert

Andy Murray nyerte a sanghaji keménypályás férfi tenisztornát, miután a döntőben a brit két, alapvetően sima játszmában megadásra késztette a svájciak rengeteget hibázó sztárjátékosát, Roger Federert.

A fináléban a szigetországi remekül használta ki, hogy a svájcit cserbenhagyta szervajátéka.

Murray négy alkalommal is megnyerte Federer adogatását, akinek szerváiról mindent elmond, hogy mindössze három ászt ütött a brit hat fogadhatatlan kezdésével szemben.

A torna során egyetlen játszmát sem vesztő 23 éves Murraynek és a 29 esztendős, 16-szoros Grand Slam-győztes Federernek ez volt a 13. egymás elleni csatája ATP-tornán, s a szigetországi teniszező – aki a kínai verseny fináléjában alig 85 perc alatt diadalmaskodott – immár 8-5-re vezet a párharcban.

Öröm az ürömben Federer számára, hogy hétfőtől ismét ő lesz a második a világranglistán, köszönhetően annak, hogy a kínai versenyben döntőbe jutott, míg az általa az elődöntőben „eltakarított” szerb Novak Djokovics nem.

A svájci 64. tornagyőzelmére hajtott – ha sikerült volna, a diadalok számát tekintve beérte volna az örökranglista negyedik helyén tanyázó amerikai legendát, Pete Samprast.

Sanghaj, férfi torna, döntő:
Murray (brit, 4.)-Federer (svájci, 3.) 6:3, 6:2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik