Élet-Stílus

Gábor Zsazsa, a botrányos díva

Bár számos filmben játszott, azért a legtöbbünknek a botrányoktól sem mentes magánélete ugrik be elsőként a neve hallatán. Ezért a magyar származású hollywoodi színésznő épp eleget tett, hiszen egyik arc poeticája az volt: „Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam.”

Egy filmben Tony Curtisszel

Pontos életkora nem ismert, ugyanis Gábor Zsazsa szerette titokban tartani, férjeinek a száma viszont annál inkább. Gábor Sári néven született Budapesten, szülei zsidó származásúak voltak. A Gábor lányok (Magda, Zsazsa és Éva) nem csekély feltűnést keltettek kiemelkedő szépségükkel és extravagáns életstílusukkal. A Lausanne-ban nevelkedő, színészi tanulmányokat folytató Zsazsa 1936-ban elnyerte a Miss Hungary szépségkirálynő címet. 1941-ben anyjával és a testvéreivel Amerikába költözött a háború elől.

Bár főszereplő volt néhány híres filmben (az 1952-es Moulin Rouge-ban és Orson Welles klasszikussá vált 1958-as filmjében, A gonosz érintése című drámában, stb.), elnyerte „A legelragadóbb sztár” Golden Globe-különdíjat, Marilyn Monroe-val, Brigitte Bardot-val és Tony Curtisszel játszhatott együtt, színészi karrierjénél mégis nagyobb hírnevet hoztak neki botrányai, válásai, nős férfiakkal való afférjai, valamint egyszeri letartóztatása.

KÉPGALÉRIA!

KÉPGALÉRIA!

Kilencnél állt meg

Gábor Zsazsa az összesen kilenc házasságával (ebből csak nyolc volt törvényes) még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. A magyar származású hollywoodi színésznőnek többnyire híres és dúsgazdag férjei voltak, ám egy-egy válása után szingliként gyakran folytatott viszonyt nős férfiakkal is. Ezt egy show-műsorban nem is titkolta, a házasságait firtató kérdésre ekképpen válaszolt a műsorvezetőnek: „Hogy hány férjet fogyasztottam el? Csak a sajátjaimra gondol?”

Alig 20 évesen a 60 éves Burhan Belge diplomatának (aki a török követség sajtóreferense volt) mondta ki először a boldogító igent. Négyévnyi házasság után azonban elvált, majd egy évre rá ismét esküvőre készült, immár Conrad Hiltonnal, a Hilton-szállodalánc alapítójával. Tőle született egyetlen gyermeke. Őt követte a „férjek listáján” George Sanders Oscar-díjas színész, Herbert Hunter pénzügyi tanácsadó, Joshua S. Cosden üzletember, Jack Ryan, a Barbie-baba egyik tervezője, Michael O’Hara válóperes ügyvéd. Majd úgy ment hozzá Felipe de Albához, hogy még el sem vált előző férjétől, ez a házassága csupán egy óráig tartott. A kilencedik (törvényesen csak nyolcadik) házassága bizonyult a legtartósabbnak, hiszen a korábbi párkapcsolataiban mindössze 4-6 évig „bírta ki” akkori férjei mellett. A 30 évvel fiatalabb Frederic von Anhalttal – aki pénzért örökbe fogadtatta magát az elszegényedett özvegy, Mária Auguszta anhalti hercegnővel – 1986-ban házasodott össze.

ő mondta

„Soha nem tudtam meggyűlölni egyetlen férjemet sem annyira, hogy visszaadjam neki a tőle kapott gyémántokat.”

„Az a teóriám, hogy a férfiak a szemükkel szeretnek, a nők pedig a fülükkel.”

„Csak azért elválni, mert nem szereted a férjedet, éppen olyan ostobaság, mint csak azért hozzámenni, mert szereted.”

„Mindenkit kedvesemnek szólítok, mert nem emlékszem a nevükre.”

„Egy gazdag férfi sosem lehet ronda.”

„Egy okos lány számára a férfi nem kérdés, hanem a válasz.”

„Jó vagyok a háztartásban. Ha elhagyok egy férfit, megtartom a házát.”

„Olyan férfit akarok, aki kedves és megért. Túl nagy kérés ez egy milliomostól?”

„Sosem ismersz meg egy férfit igazán, amíg el nem válsz tőle.”

Rendőrt pofozott

1989-ben Gábor Zsazsát háromnapi börtönre ítélték, mert felpofozott egy szerinte vele tiszteletlenül viselkedő Beverly Hills-i rendőrt, miután az előállította őt közlekedési kihágás miatt. Az ügy miatt 120 óra jótékony célú közmunkát is kellett végeznie egy öregotthonban, valamint kifizetnie a 13 ezer dolláros bírságot.

2005-ben beperelte saját lányát, Francesca Hiltont, mert úgy vélte, hogy meglopja őt. A színésznő azzal vádolta a szállodalánc alapítójától született gyerekét, hogy aláírásának a meghamisításával kölcsönt vett fel 14 millió dollárra becsült Bel Air-i házára, s így 2 millió dollárt lopott el tőle. A bíróság azonban fölmentette a lányt.

Meg akarta ölni magát

A magyar származású filmdívának több balesete is volt az utóbbi években. 2002-ben súlyos autóbalesetet szenvedett, és kómába esett. Egy hónappal később ugyan magához tért, de tolószékbe kényszerült. 2004 decemberében öngyilkosságot kísérelt meg, jelentős mennyiségű altatót vett be, de férje, Friedrich von Anhalt herceg még időben rátalált. Valószínűleg azért próbálta megölni magát, mivel férjének évek óta tartó viszonya volt a 2007-ben elhunyt modell-színésznővel, Anne Nicole Smithszel. 2005-ben komoly agyvérzésen esett át, és néhány napig válságos állapotban volt.

Az idős színésznőt legutóbb július 17-én szállították a Los Angeles nyugati részén fekvő Ronald Reagan egyetemi klinikára, miután Bel Air-i otthonában kiesett az ágyából, és eltörte a csípőjét. Három és fél órás csípőprotézis-műtétet hajtottak végre rajta, ám állapota leromlott a beavatkozás után. Kiderült, az eséskor a fejét is beütötte, és agyrázkódást szenvedett. Az orvosok szerint a műtét közben szélütést is kaphatott. Két nappal később visszakerült a kórházba, mivel szövődmények léptek fel nála a csípőprotézis beültetése után. Ezúttal két vérrögöt távolítottak el felső testéből, amelyek a szívéhez nagyon közel helyezkedtek el. A kórházba papot hivatott, hogy feladja neki az utolsó kenetet, majd úgy döntött, élete hátralevő részét Bel Air-i otthonában tölti el, és már nem hajlandó több műtéten átesni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik