Élet-Stílus

C.Ronaldo és Özil csillogott a Realban

A duó által inspirált Real Madrid gálát rendezve 4-1-re nyert a házigazda Málaga ellen a Primera Divisiónban. A mindkét oldalát megmutató Barcelona megállította a listavezetőt, az Atlético megnyerte a madridi „kis derbit”. Videó.

A La Rosaledában Cristiano Ronaldo és Mesut Özil megosztották a feladatokat, a passzokat tekintve is remek portugál elsősorban befejezőként, a német pedig kiszolgálóként jeleskedett.

A fővárosiak talán az idény legjobb játékával rukkoltak elő, s bár Jose Mourinhót a védekezés apostolaként emlegetik, a hét forduló alatt 16 gólt szerző madridiaknak a látvány miatt sem kell szégyenkezniük. Már a találkozó elején kiderült, hogy a hazaiak hátvédjei nem tudnak mit kezdeni a portugál és a német, valamint az elején szintén nagy kedvel futballozó Angel di María hármasával. Elsősorban az Eb-selejtezőkön is villogó Özil volt elemében, az irányító rengeteget változtatta a helyét, s vezérletével a Real két kapufát is elért, előbb Higuaín a kapufa tövét, majd az előrehúzódó Khedira a felső lécet találta telibe.

A 30. percben Ronaldo emelt balról remekül Higuaín elé, s a támadó nem hibázott, míg a 44. percben – egy jókora kimaradt hazai helyzetet követően – Özil volt erőszakos: előbb elvette a labdát a totojázó Weligtontól, majd egy csel után jobbról kiszolgálta Ronaldót, aki nem kegyelmezett. Szünet után nem sokkal már hárommal ment a vendégcsapat – Edu teljesen feleslegesen buktatta Özilt, s a büntetőt Ronaldo gólra váltotta. A Málaga szöglet után – Luque emelt be, s Stadsgaarddal senki sem érkezett – szépített, a fővárosiak viszont még a hajrá előtt visszaállították a háromgólos különbséget: a mind a négy találatban vastagan benne levő Ronaldo passza után Higuaín szerzete meg második találatát.

Málaga-Real Madrid – összefoglaló:


A teljesen egyoldalú találkozón a szerb-német vb-meccset szétfújó Undiano Mallenco azért talált magának szórakozást, hisz kilenc sárgával szomorította a feleket: a hazaiaknál Edu Ramos, Gámez, Arnau, Luque és Fernando a vendégeknél Khedira, Pepe, Arbeloa és Canales kapott figyelmeztetést.

Barcelonában hajtósabb volt a meccs, igaz, az ellenfél is magasabb színvonalat képviselt. Egész pontosan legmagasabbat, hisz az éllovas Valencia látogatott a Camp Nouba. A meccs addig hasonlított a málagaira, amíg el nem kezdődött: a találkozó előtt ugyanis néma csöndben emlékeztek a nemrég elhunyt volt játékosokra – José Casas Gris (Las Palmas, Betis) és Juan Carlos Arteche (Atlético) is a közelmúltban távozott.

Az első félidőben a Valencia megmutatta, miért is áll a bajnokság élén. A vendégek lefutballozták a bajnokot, s ami még meglepőbb – a Barcelona évek óta először keresgélte a labdát, az ugyanis inkább a CF játékosainál volt. A hazaiak „fél helyzeteire” (Xavi, Villa) a valenciaiak góllal válaszoltak: a 38. percben Mathieu emelt a tizenhatos közepére, és Pablo Hernandez nem hibázott.

A támadó akár kettőre növelhette volna a fórt – Valdes védett bravúrral – a másik kapu előtt Messi távoli lövésénél nyújtózott jókor Cesar. Szünetben Josep Guardiola beolvashatott övéinek, egy „másik”, azaz a régi Barcelona kezdte ugyanis a második félidőt. Egy kényszerítő után Iniesta szinte a kezdő sípszó után egyenlített, s az FC játékban is magasat javult, míg a Valencia ekkor már inkább a védekezésre koncentrált.

Barcelona-Valencia – összefoglaló:


Az 59. percben Cesar bravúrja még megmentette a látogatókat – óriásit védett Villa fejesénél – a 64. percben már ő is kapitulált: Xavi passza után Puyol szerzett győztes gólt. Az eredmény ezt követően már nem változott annak ellenére, hogy az Iniesta által kiugratott Villa, de Messi és Pedro is ígéretes szituációba került.

Primera División, 7. forduló:
Málaga-Real Madrid 1-4 (0-2)
La Rosaleda, 30 ezer néző. Vezette: Undiano Mallenco
Gól: Stadsgaards (54.), illetve Higuaín (30., 64.), Ronaldo (44., 49. – a második 11-esből)
Málaga: Galatto – Gámez, Weligton, Staadsgaards, Mtiliga – Fernando (Sandro Silva, 67.), Apoño (Portillo, 77.), Juanito – Quincy, Rondón, Edu Ramos (Luque, 51.).
Real: Casillas – Arbeloa, Pepe, Carvalho, Marcelo – Di María (Pedro León, 69.), Xabi Alonso, Khedira, Cristiano Ronaldo – Özil (Canales, 81.), Higuaín (Benzema, 73.).

Barcelona-Valencia 2-1 (0-1)
Camp Nou, 87 995 néző. Vezette: Fernando Vitienes
Gól: Iniesta (46.), Puyol (64.), illetve Hernandez (38.)
Barcelona: Valdés – Alves, Piqué, Puyol, Maxwell – Busquets, Xavi (Mascherano, min.77), Keita (Abidal, 87.) – Iniesta, Villa (Pedro, 81.), Messi.
Valencia: César – Bruno, Navarro, Ricardo Costa, Jordi Alba – Albelda, Fernandes, Ever Banega (Mata, 66.), Mathieu (Vicente, 84.) – Pablo Hernandez, Soldado (Adúriz, 62.)

Atlético-Getafe 2-0 (1-0)
Gól: Simao (38.), Costa (73.)

Az élcsoport:
1. Real Madrid 17 (16-3), 2. Barcelona 16 (12-6), 3. Valencia 16 (12-6), 4. Villarreal 15 (12-4, 6 mérkőzés), 5. Atlético 13 (12-7), 6. Sevilla 11 (10-6, 6), 7. Getafe 10 (11-10),…12. Málaga 7 (13-16)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik