Élet-Stílus

A Veszprém nyerte a hibátlanok csatáját

Továbbra is hibátlan az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a nagyszerű második félidei játékának köszönhetően legyőzte a csoportot eddig vezető dán Koldingot. A Szeged kikapott a spanyol Valladolidtól.

A két százszázalékos csapat ütközetén Császár szerezte az első gólt, ám utána erre hárommal válaszoltak a vendégek. A dánok bátran játszottak, és a magyar csapat védői szinte csak szabálytalanul tudták megállítani az akciókat. A 8. percben 5-2-re vezetett a Kolding. Emberelőnyben beindult a BL-góllövőlistáját vezető Vujin, és pillanatok alatt egyenlő lett, de azonos létszámban a dánok nem engedték ki kezükből a vezetést.

Vujinra nagyon figyeltek a vendégek, így a megszokottnál kevesebb alkalma nyílt lőni, ám ahogy kiléptek rá, ő remek passzokat tudott adni, csak éppen a ziccerek értékesítése jelentett gondot, mert Erevik remekül védett. A 20. percben már 10-6 volt az állás.

A lelátóról felharsant az „Ébresztő!”, és Mocsai Lajos időt kért, továbbá több poszton is cserélt, és Perez két góllal tette le névjegyét. Apadni kezdett a különbség, és a rivális 12-11-es előnyénél a 27. percben időt kért. A szünetig Spellerberg – emberelőnyben – szép gólokkal bosszantotta a hazai drukkereket. 30 perc után hárommal ment a Kolding.

A Veszprém nyerte a hibátlanok csatáját 1

A második félidőt jól kezdte a Veszprém, Perez duplája után létszámfölényben Iváncsik Gergő egyenlített, majd Gulyás fordított (17-16). A dánok bennragadtak az öltözőben, és a 6-0-ra elveszített szakasz után időt kértek. A góllövés így sem ment nekik, és csak kilenc perc elteltével szakadt meg rossz sorozatuk, közben meg kaptak hetet…

A csarnok majdnem felrobbant egy-egy szép megmozdulás, akció után, a fülsüketítő zaj láthatóan zavarta a vendégeket, így azután nem tudtak faragni hátrányból. Vujin kihagyott hetese és Laluska kiállítása jelezte: nincs még lefutva a rangadó. Csakhogy Jensent gólja után kiküldték a bírók, és visszaállt a korábbi, megnyugtató különbség.

A két „nehéz bombázó”, Perez és Vujin nemes egyszerűséggel lőtte át a védőfalat, és ezen fegyverzettel nem versenyezhetett a dán alakulat. Ráadásul a 34. születésnapját ünneplő Fazekas is brillírozott a kapuban, így a hajrában sem volt esély a fordításra. A mostani sikerrel a magyar bajnok Veszprém nagy lépést tett a csoportgyőzelem felé.

Velux Férfi BL, 4 forduló, B csoport:
MKB Veszprém-Kolding (dán) 31-28 (13-16)

Az állás:
1. Veszprém 8 pont
2. Kolding 6
3. Montpellier 4 (118-109)
4. Hamburg 4 (123-115)
5. Sävehof 2
6. Presov 0

—-Háromgólos szegedi vereség Spanyolországban—-

A C csoportban az esélyesebb Valladolid 26-23-ra legyőzte a vendég Pick Szegedet. Az 5. percben volt először eredményes a Szeged, addig kétszer villantak az esélyesebb hazaiak, és az egyenlítés sem késett sokáig. Bátran játszottak a magyarok, és a Lékai, Zubai, Sulc belső hármas révén sikerült a 14. percben megszerezni a vezetést (5-6). Emberelőnyben aztán a spanyolok fordítottak, ám nem szakadt le a Tisza-parti gárda. Victor Alonso beállásával gyorsabb lett a hazai együttes, és a 22. percben 11-7-nél Skaliczki László időt kért. A szünetig Stranovsky jóvoltából két gólra apadt a különbség.

Szegedi szempontból borzalmasan, négy kapott góllal indult a második félidő, és így futni kellett az eredmény után. A jó kapusteljesítmény miatt azonban így is volt sansz, mert negyedórával a vége előtt 20-16 volt az állás. Ugyanakkor emberelőnye alatt megint megugrott a spanyol együttes, és 22-16-ról már nem volt visszaút. A hazaiak ugyan kiengedtek a végére, a magyar csapat feljött két gólra, de már nem volt idő a bravúrra. Ha a szegediek nem hibáztak volna sokat, akkor esélyük lett volna a pontszerzésre.

Velux Férfi BL, 4 forduló:
C csoport:
Valladolid (spanyol)-Pick Szeged 26-23 (13-11)

Az állás:
1. Csehov 7 pont/4 mérkőzés (137-117)
2. Valladolid 7/4 (117-107)
3. Pick Szeged 4/4
4. Minszk 2/3
5. Schaffhausen 1/4 (119-127)
6. Aalborg 1/3 (87-106)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik