Élet-Stílus

MU: két pontba került Van der Sar hibája

A Manchester Unitednek kétgólos előny is kevés volt a West Bromwich Albion ellen, miközben az Arsenal hátrányból felállva győzött a Premier League-ben. A Chelsea ikszelt az Aston Villával.

A Manchester United az Everton elleni meccshez hasonlóan a West Bromwich Albion vendégjátéka során is kétgólos előnyt szórakozott el, ekképp ismét fontos pontokat veszített. A 25. percben a vendégek szurkolóin és játékosokon kívül senki sem gondolta volna az Old Trafford környékén, hogy pontosztozkodás lesz a vége, hiszen Nani főszereplésével ekkor már 2-0-ra vezettek a fölényben futballozó „vörös ördögök”.

A portugál szélső előbb kiváló szabadrúgást küldött a kapura, Carson ugyan védett, de a kipattanót a Premier Legue-ben először eredményes Hernández közelről a hálóba pofozta. Később Nani már magára vállalta a gólszerzést, némi vágta és a Berbatovval történt kényszerítő után 8 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. A West Bromwich Evra öngóljával kapaszkodott, majd újabb hazai segítséggel az 55. percben kiegyenlített.


Manchester United- West Bromwich Albion 2-2

Van der Sar magához szerette volna ölelni a labdát egy beadás során, ám az kipattant róla, és ott ólálkodó Tchoyinak már igazán nem volt nehéz dolga. A MU a csereként beállt Ronneyval a soraiban hiába igyekezett, újabb gólt már nem tudott szerezni.

Londonban, Arsenal pályáján éppen fordított volt a forgatókönyv, ott az esélytelenebb csapat, a Birmingham City vezetést Zsigics fejesével. Jóllehet, kisvártatva egyenlítettek az „ágyúsok”, Nasri büntetőből alakította 1-1-re az állást. A tizenegyest kiharcoló Chamakh második félidő elején esett gólja (a marokkói egy formás akció végén elhúzta a labdát a venégkapus mellett, majd közelről a hálóba passzolt) pedig már a három pont megszerzését jelentette az Arsenalnak. Arsene Wenger csapata így feljött a második helyre, jobb gólkülönbségével előzi meg a hozzá hasonlóan 14 pontot gyűjtő Manchester Unitedet, az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Manchester Cityt és a Tottenhamet.

Utóbbi vendégként győzte le a Fulhamet, amelynek magyar légiósa, Gera Zoltán a 75. percben csereként lépett pályára. Bogdán Ádám a kispadon ücsörgött Boltonban, annak azonban örülhetett, hogy együttese hazai pályán 2-1-re legyőzte a Stoke Cityt.

Az esti mérkőzésen a Chelsea csak kapufáig jutott az Aston Villa otthonában (Ivanovics, Anelka, illetve a másik oldalon Clark is a lécet farigcsálta), ezzel a szezonbeli első gól nélküli döntetlenjét jegyezte. A londoni csapattal másodszor fordult elő, hogy nem tudott az ellenfél kapujába találni. A Chelsea jelenleg öt ponttal vezeti a bajnokságot.



Premier League, 8. forduló:


Arsenal-Birmingham City 2-1 (1-1)


Gól: Nasri (41., 11-esből), Chamakh (47.), ill. Zsigics (33.)

Kiállítva: Wilshere (90., Arsenal)

Bolton Wanderers-Stoke City 2-1 (1-0)


Gól: Lee (21.), Klasnic (90.), ill. Delap (47.)

Kiállítva: Klasnic (91.)

Fulham-Tottenham Hotspur 1-2 (1-1)


Gól: Kamara (30.), ill. Pavljucsenko (31.), Huddlestone (64.)

Manchester United-West Bromwich Albion 2-2 (2-0)


Gól: Hernández (5.), Nani (25.), ill. Evra (50., öngól), Tchoyi (55.)

Newcastle United-Wigan Athletic 2-2 (0-2)


Gól: Ameobi (72.), Coloccini (90.), illetve N,Zogbia (22., 23.)

Wolverhampton Wanderers-West Ham United 1-1 (1-0)


Gól: Jarvis (10.), illetve Noble (52., 11-esből)



Aston Villa-Chelsea 0-0




Vasárnap:

Everton-Liverpool, 14:30
Blackpool-Manchester City, 17:00


Hétfő:

Blackburn Rovers-Sunderland, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik