Élet-Stílus

Élre állt a Dortmund – videó

A 91. percben kiharcolt kölni győzelmével a Borussia Dortmund ideiglenesen vezeti a Bundesligát.

A Hajnalt Tamás nélkülöző Borussia Dortmund egy hajrában szerzett góllal 2-1-re nyert Kölnben, ezzel zsinórban hetedik győzelmét aratta a Bundesligában, egyszersmind elfoglalta a tabella első helyét, amelyre esetében idestova hét éve nem volt példa.

Persze a Szalai Ádám csapata, a Mainz szombaton visszafoglalhatja az első helyet. Ha nyer a Hamburg ellen, rekordot is dönt, hiszen az már a nyolcadik győzelme lenne zsinórban, márpedig ilyen szezonkezdetre még senki sem volt képes Németországban.

Ami a nyolcadik forduló péntek esti nyitányt illeti: a Dortmund a 20. percben Jakub Blaszczykowski góljával szerezte meg a vezetést. A lengyelnek nem volt nehéz dolga, közelről passzolt a hálóba, miután Lucas Barrios fejese levágódott a kapufáról.

A győztes gól

A Köln a 82. percben ugyan Lukas Podolski bombagóljával egyenlített, de az immáron öt meccse nyeretlen csapatnak még a döntetlen sem jött össze, mivel Nuri Sahin a 91. percben hat méterről emelt a hálóba úgy, hogy a labda egy védőn is megpattant.

A Borussia Dortmund török légiósa a harmadik bajnoki gólját szerezte a szezonban, korábban a Wolfsburg és a címvédő Bayern München szurkolóit keserítette el.

Bundesliga, 8. forduló:
1. FC Köln-Borussia Dortmund 1-2 (0-1)
Gól: Podolski (82.), illetve Blaszczykowski (20.), Sahin (91.)

Szombat:
Bayern München-Hannover, 15:30
Mainz-Hamburg,15:30
Schalke-Stuttgart, 15:30
St. Pauli-Nürnberg, 15:30
Werder Bremen-Freiburg, 15:30
Wolfsburg-Bayer Leverkusen, 18:30

Vasárnap:
Kaiserslautern-Eintracht Frankfurt, 15:30
Hoffenheim-Mönchengladbach, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik