Élet-Stílus

Elkelt a Liverpool

Megvásárolta a jelentős tartozásokat felhalmozott FC Liverpoolt az amerikai New England Sports Ventures (NESV).

Martin Broughton, a Liverpool ügyvezető elnök a múlt héten szerdán állt elő azzal, hogy a vezetőség megállapodott a 18-szoros angol bajnok eladásról az amerikai profi baseball-bajnokságban (MLB) érdekelt Boston Red Sox együttesét is birtokló New England Sports Venturesszel (NESV), amely ennek értelmében 300 millió fontért veheti meg a klubot.

A két amerikai tulajdonos, George Gillett és Tom Hicks előzőleg kísérletet tett arra, hogy megváltoztassa az értékesítés előkészítésével áprilisban megbízott vezető testület összetételét, hogy megakadályozza az eladást. Az ügy a bíróságon folytatódott, amely ezen a héten szerdán úgy foglalt állást, hogy Gillett és Hicks nem akadályozhatja meg az előkészített és már bejelentett értékesítést. Az amerikai tulajdonosok egy nappal később bejelentették, hogy egy texasi bíróságon elérték az ügylet lebonyolításának halasztását.

Ettől függetlenül az tulajdonos, John W. Henry már csütörtökön Londonba utazott, hogy az eladást véglegesítsék, s ez végül pénteken meg is történt – a klub elkelt.

Az új tulajdonos, John W. Henry és Martin Broughton ügyvezető pénteken közölte: elkelt a Liverpool (MTI/EPA)

Az új tulajdonos, John W. Henry és Martin Broughton ügyvezető elégedett (MTI/EPA)

Időközben új szereplő is a képbe került: kedden Peter Lim szingapúri üzletember jelezte, hogy korábbi ajánlatát megemelve 320 millió fontért vásárolná meg az FC Liverpoolt, s további 40 millió fontot fordítana játékosvásárlásra, utóbb azonban – érzékelve az amerikai irányvonalat – visszalépett. Gillett és Hicks a helyi sajtó korábbi információi szerint 600 millió fontot szeretett volna kapni a liverpooli klubért, amelynek péntekig kellett 237 millió fontot visszafizetnie legfőbb hitelezőjének, a skóciai Royal Banknek.

Az eddigi két tulajdonos pénteken jelezte, hogy kártérítési pert fog indítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik