Élet-Stílus

Véget értek a 2011-es tavaszi-nyári Divathetek

Nehéz szívvel, de búcsúzunk a divathetektől. Szeptember végével lezajlott a világ négy divat fővárosában e rangos eseménysorozat.

Több tucat divatház trendteremtő kollekcióit csodálhatta meg több ezer ember. New York, London, Milánó és Párizs maradandó nyomot hagyott bennünk, hogy felkészüljünk a jövő tavaszi, nyári őrületre, ami elárassza majd a boltokat! Minden évben New York az első helyszín. Itt adják meg a divat kezdőrúgását. És idén igen magasra szállt az a képzeletbeli labda, a new york-i divathét méltó nyitánya volt a nagyszabású rendezvénysorozatnak. Vegyünk szemügyre néhányat a legjobbakból!

Itt van rögtön Calvin Klein aki mindig precíz és kiszámítható. Minden szinte fehér volt, letisztult és elegáns. Klein a saját szabályai szerint tervez és most ruhái különlegessége az volt, hogy abszolút kiegészítő és díszítés mentesek voltak. Még egy árva nyaklánc sem lógott a modellekről.

Marc Jacobs, aki New York egyik legfelkapottabb design-ere, káprázatos szín-, és anyag kombinációival a luxus és pompa érzését keltette. Ezeket a ruhákat nem is a Nagy Almában, hanem a francia Riviérán kellett volna bemutatnia!

Ralph Lauren egy eredeti, amerikai vadnyugat imádó. Az idők kezdete óta kitart fémcsatos övei, kockás ingei és rojtos nadrágjai mellett. Ezért kezdetben ő is rendre kapta a kritikákat, de mára már elválaszthatatlan részei ezek az eredeti Ralph Lauren stílusnak. Az idei bemutató is erre volt példa. Ralph nem változik!

Alexander Wang a 26 éves tervező elkápráztatott mindenkit. A nyárra félredobta a „darkside”-os, fekete színvilágot és könyékig belenyúlt a színekbe. Ez már egy új, le- és kitisztultabb Wang. Mi szeretjük ezt az új stílust!

Tommy Hilfiger maradt zárásnak. Ha eddig a „gazdag jófiú” stílusban tervezett, akkor most ez a “jófiú” nagyon bevadult valamitől és szórakozásra vágyik! Tommy kollekciójában a rockabilly és country irányzatot mesterien ötvözte, s ez a nagyon vidám kollekció erősen elszakadt az eddig megszokott Hilfiger- kreációktól.

Következő állomásunk a ködös London lesz. Megnézzük, hogyan vették fel a kesztyűt amerikai kollégáikkal a brit divatdiktátorok?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik