Élet-Stílus

Az olasz és a szerb játékosok is féltek

Giuseppe Rossi, az olaszok támadója megrémült a szerb szurkolók viselkedésétől, mégis túlzott büntetésnek tartaná a szerb labdarúgó-válogatott esetleges kizárását.

A szerb szurkolók rendbontása miatt előbb 35 perces késéssel kezdődött, majd a 6. percben félbeszakadt a kedd esti Olaszország-Szerbia Eb-selejtező, Genovában.

A kontinentális szövetség (UEFA) vizsgálatot indított az ügyben, és a legvalószínűbb az, hogy 3-0-val az olaszoknak igazolja a találkozót, de felmerült a szerb válogatott esetleges kizárása is az selejtezősorozatból.

A genovai balhét testközelből megélő, csereként nevezett Giuseppe Rossi ugyanakkor ezt túlzott büntetésnek vélné, jóllehet, a többekhez hasonlóan nagyon félt kedd este…

A pályát elválasztó plexi is megsínylette a szerb szurkolók attakját (MTI/EPA)

A pályát elválasztó plexi is megsínylette a szerb szurkolók attakját (MTI/EPA)

„Az esetleges kizárás túlságosan szigorú büntetés lenne a szerb játékosokkal szemben, hiszen ők ártatlanok a történtekben, játszani szerettek volna” – nyilatkozta a spanyol Villarreal alkalmazásában álló csatár, aki nem titkolta, rettenetesen félt, amikor a szerb szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a játéktérre, s összecsaptak a rendőrökkel.

„Ez volt az első, hogy ilyesmit átéltem. Ennek aztán semmi köze nincsen a sporthoz. A csapatársaimmal és a szerb játékosokkal együtt nagyon féltük a pályán. Ráadásul gyerekek is voltak a genovai stadion lelátóján, akiknek nem szabadna efféle dolgokat látniuk” – jegyezte meg Rossi, aki elítéli a szurkolói agressziót, és megjegyezte, a játékosok képtelenek a tudásuk legjavát nyújtani, ha közben balhé van a lelátón.

A meccs újrajátszását kérik a szerbek

Az olaszok ellen félbeszakadt meccs újrajátszását fogja kérni a Szerb Labdarúgó Szövetség (FSS) az UEFA-tól – közölte Tomiszlav Karadzsics, az FSS elnöke. A szövetségi vezető elítélte a szerb huligánok erőszakos megmozdulásait, ugyanakkor közölte, hogy szerb futball irányítói az olaszokat is felelősnek tartják a történtekért, mert nem tettek meg mindent az összecsapás biztonságos lebonyolítása érdekében.

A botrányt okozó huligánok közben bocsánatot kértek tettük miatt. Vezérük, Ivan Bogdanov elmondta: a rendbontás (sport)politikai akció volt, a szerb szövetséget akarták lejáratni. A 29 éves rendbontó legfeljebb négyéves börtönt kaphat. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik