Élet-Stílus

Contador távol marad a Tourtól

Alberto Contador doppingügye miatt nem vesz részt a 2011-es Tour de France jövő keddi bemutatóján.

A Touron háromszor győztes, címvédő Contador sajtófőnöke szerint nem lenne szerencsés párizsi megjelenése, mivel addig nem dőlnek el az ügy főbb kérdései.

„A nemzetközi szövetség döntésére várunk, amely remélhetőleg bizonyítja az ártatlanságát” – mondta Jacinto Vidarte a L’Equipe című francia sportnapilapnak.

Eközben Alejandro Blanco, a Spanyol Olimpiai Bizottság elnöke kijelentette, hogy meg van győződve Contador ártatlanságáról. „Beszéltem Albertóval és a magam részéről hiszek neki. Több mint százszor ellenőrizték az év folyamán, és soha nem találtak tiltott szert a szervezetében, így nincs okom kételkedni benne” – jelentette ki a sportvezető.

A 27 éves bringás szervezetében nagyon kis mennyiségű, a megengedett érték 400-ad részét jelentő 50 pikogrammnyi (0,00000000005 g) klenbuterolt mutattak ki az idei Tour július 21-i pihenőnapján.

Sajtóinformáció szerint Contador vértranszfúzión esett át a Tour alatt, és az egyik tasakban vérhígítószert is felfedeztek. Kitérnek rá, hogy Contador vizeletében is mutattak ki ilyen vérlágyítót, s a hígítás magyarázza azt, hogy a tiltólistán szereplő – az állóképességet is fokozó – klenbuterol csak kis mértékben volt jelen tesztanyagában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik