Élet-Stílus

Orosz Nagydíj 2014-től

Bernie Ecclestone megállapodott Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökkel, 2014-től Szocsi is bekerül az F1-es versenynaptárba.

A Bloomberg hírügynökség információi szerint megszületett a régóta várt megállapodás Bernie Ecclestone és Oroszország között, így 2014-től új helyszínnel bővül a versenynaptár. Ecclestone régóta tervezte az aláírást (és az orosz terjeszkedést), korábbi nyilatkozataiban világossá tette, hogy a maga részéről csak az orosz fél jóváhagyására vár.

Vlagyimir Putyin miniszterelnök csütörtökre ígérte a szerződés aláírását, amellyel kapcsolatban minden a tervek szerint alakult. A hírek szerint ötéves megállapodásról van szó, a versenyt egy teljesen új építésű pályán, Szocsi közelében rendezik. Az orosz város ad otthont a 2014-es téli olimpiai játékoknak is.

Orosz lapértesülés szerint a kormány évi 40 millió dollárt (7,8 milliárd forintot) fizet Ecclestone cégének a futamrendezésért, a pálya felépítése 200 millió dollárba (39 milliárd forintba) kerül.

Ecclestone az 1980-as éve óta szerette volna Oroszországba vinni az F1-et, épp az elutasításnak is köszönhető, hogy 1986-ban Magyarországra – a keleti blokkba – érkezett a Száguldó Cirkusz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik