Élet-Stílus

Korea még nem készült fel a versenyre

Ugyan a versenyengedélyt megkapták a koreai rendezők az FIA-től, a pálya még nem áll teljesen készen a nézők és csapatok fogadására.

Kedden Charlie Whiting versenyigazgató zöld utat adott a Koreai Nagydíjnak, így hosszú hetek után biztossá vált, hogy nem marad el a verseny.

Egy időre fellélegezhettek a szervezők, de bőven van még teendőjük, mert ugyan maga a pálya elkészült, azon kívül még bőven van gond.

Gyakorlatilag a teljes tereprendezés hátravan még, a pályára érkező nézők jelen állapotok szerint autóikat sem tudnák leparkolni. “A pálya környékén még van dolgunk és egyelőre a parkolóhelyeket sem alakítottuk ki” – ismerte el a szervező KAVO szóvivője.

Korea még nem készült fel a versenyre 1

“Az utolsó simításokat végezzük, meggyőződésem, hogy időben elkészülünk mindennel.” A csapatok felszerelése már úton van a főváros Szöultól 320 kilométerre épült pályára, a mercedeses Nico Rosberg kicsit aggódik amiatt, hogy az utolsó aszfaltréteget csak néhány nappal ezelőtt vitték fel, koptatására pedig a versenyig már nem lesz mód.

“Csak az új aszfalt jelenthet problémát” – idézte a német pilótát a Die Welt című napilap, emlékeztetve 1985-re, amikor a Belga Nagydíjat hónapokkal el kellett tolni a friss aszfaltréteg szétmállása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik