Élet-Stílus

A fiúk az anyák kedvencei

A sztereotípiából tény lett, még akkor is, ha az anyák ezt nem szívesen vallják be.

Az édesanyák úgy tűnik valóban jobban bánnak a fiúgyermekeikkel, mint a lányaikkal. Ez derült ki legalábbis abból az internetes felmérésből, amit a Netmums végzett 2000, fiú és lány gyermeket nevelő anya részvételével – számol be a Nők Lapja Café. Az anyák a felmérés szerint fiaikat főleg a vicces, a csibész, a vidám és a kedves szavakkal írják le, ám ha ugyanezt a lányaikkal kell tenniük, akkor bizony jóval kritikusabbak: a nehezen kezelhető, a vitatkozó és a komoly jelzők szerepeltek legtöbbször.

A felmérés rámutatott, hogy az anyák nagy többsége, mintegy 88%-a máshogy bánik fiú, illetve lány gyermekével még akkor is, ha tisztában van azzal, hogy ez nem jó. Az anyák többsége szerint sokkal könnyebb érzelmi köteléket kialakítani fiúkkal, mint a lányokkal. A Netmums tanácsadója, Crissy Duff figyelmeztetett, hogy ez a tendencia hosszútávon hatással lehet a lányok viselkedésére, szerinte ez lehet az oka annak, hogy a nők sokkal önkritikusabbak, mint a férfiak.

A felmérést végző oldal szerint ez a felmérés egyelőre csupán egy figyelmeztetés az édesanyáknak, hogy ne tegyenek különbséget gyermekeik között, még akkor sem, ha a gyerekek neme különböző. A szakértők tisztában vannak azzal, hogy ez egy óriási kérés, ám szerintük minden további nélkül megvalósítható.

AJÁNLOTT LINKEK:

Az anyák tényleg jobban szeretik fiúgyermeküket? (Nők Lapja Café)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik