Élet-Stílus

UEFA-vizsgálat az olasz-szerben történtek miatt

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) súlyosnak minősítette az olasz-szerb Eb-selejtezős mérkőzésen tapasztalt szurkolói rendbontást, és a történtek alapos elemzésére vizsgálatot indított.

Kedden a genovai találkozó a szerb ultrák randalírozása miatt előbb 35 perces késéssel kezdődött el, később pedig újabb balhé miatt a 6. percben félbeszakadt.

A csapatok már kivonultak a pályára, amikor a himnuszok előtt a vendégdrukkerek pirotechnikai eszközöket dobáltak a játéktérre, majd összecsaptak az olasz rendőrökkel, ezért a bíró visszavezényelte a játékosokat az öltözőbe.

Az elcsúsztatott kezdés után nem sokkal a szerb fanatikusok ismét a pályára és az olasz drukkerek felé dobálták a pirotechnikai eszközeiket, emiatt a játékvezető lefújta az összecsapást.

Az UEFA fegyelmi testülete a hivatalos jelentések beérkezte után, október 28-án elemzi a történteket, illetve hozza meg döntéseit. A büntetés lehet egyszerű megrovás, vagy pénzbírság – ezek kevéssé valószínűek -, de akár a jelenlegi sorozatból, vagy az ez után következőkből történő kizárás is.

Nem lenne meglepő, ha a meccs három pontját 3-0-s gólkülönbséggel az olasz csapat kapná.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik