Élet-Stílus

Van Bommelért csatázik a Bayern

Visszarendelte a sérült Mark van Bommelt a holland válogatottól a német labdarúgó-bajnokságban címvédő Bayern München, a holland szövetség azonban nem engedi el a szerinte egészséges játékost.

“A klub orvosával való megbeszéléseket követően a vezetőség úgy látta jónak, hogy további kezelések végett visszahívja a futballistát a nemzeti együttestől.” – áll a Bayern keddi közleményében.

A bajorok csapatkapitánya a múlt pénteki, Moldova ellen 1-0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezőn szenvedett térdsérülést. Az oranje a magyar érdekeltségű E csoportban kedden (ma), 20:30 órakor fogadja Svédországot Amszterdamban.

A holland szövetség (KNVB) közleményben jelezte, nem engedi el van Bommelt, aki egészséges, így az előzetes terveknek megfelelően pályára lép a svédek ellen. A német bajnok korábban Arjen Robben sérülése miatt került összetűzésbe a KNVB-vel.

A Bayern vezetősége ugyanis azt állította, hogy a magyarok ellen játszott júniusi barátságos mérkőzésen megsérült szélső túl sokat szerepelt a nyári, dél-afrikai világbajnokságon, emiatt nem egészségesen tért vissza az ezüstérmes gárdából, s várhatóan csak januárban lesz bevethető.

A Bayern ezért milliós kártérítést követel a holland szövetségtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik