Élet-Stílus

Újabb ajánlat a Liverpoolért

Peter Lim szingapúri üzletember korábbi ajánlatát megemelve, 320 millió fontért (mintegy 100 milliárd forint) vásárolná meg az FC Liverpoolt, s további 40 millió fontot szánna játékosvásárlásra.

“Az új ajánlatban szereplő összeget is teljes egészében készpénzben fizetnénk, és kiegyenlítenénk a több mint 200 millió fontos tartozást, amelyet a jelenlegi tulajdonosok halmoztak fel, s amely bizonytalanná teszi az egyesület jövőjét” – áll a Lim szóvivője által kiadott közleményben.

Az üzletember tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, s mára Szingapúr nyolcadik leggazdagabb emberének számít. A Forbes magazin 1,6 milliárd dollárra (320 milliárd forint) becsüli teljes vagyonát.

A Liverpool megbízott vezetősége múlt szerdán közölte, hogy megállapodott az értékesítésről a New England Sports Ventures (NESV) nevű céggel, amely az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Boston Red Sox tulajdonosa. Martin Broughton elnök akkor arról számolt be, hogy 300 millió fontért cserélhet gazdát a klub.

A tranzakció lebonyolítása ugyanakkor nem ment simán, a tulajdonos Tom Hicks és George Gillett ugyanis nem akart belemenni ebbe az üzletbe, ezért már a döntés megszületése előtt eltávolította az eladást előkészítő-lebonyolító csapatból Christian Purslow (képünkön jobbról) ügyvezetőt és a kereskedelmi igazgató Ian Ayre-t, hogy megszerezze a többséget, és megakadályozza az értékesítést. Az eredeti testület ugyanakkor vitatja a módosítás jogszerűségét, mivel egy megállapodás szerint erre a két amerikai tulajdonosnak nem volt lehetősége, így most a bíróságnak kell állást foglalnia az ügyben.

Gillett és Hicks a helyi sajtó korábbi információi szerint 600 millió fontot szeretett volna kapni a klubért. Ha kedden sikerrel is járnak a bíróságon, és mégsem jön létre az eladás, nekik akkor is fizetniük kell, mégpedig nem is keveset: 237 millió fontot a legfőbb hitelezőnek, a skóciai Royal Banknek, amely október 15-ét jelölte meg határidőként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik